Fatih Portakal 'çadır satışı' haberlerinin ardından tepki çeken Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ı 'kan satmakla' suçladı, Kınık'tan yanıt gecikmedi

Gazeteci Fatih Portakal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3'üncü gününde Kızılay'ın, şarkıcı Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP Derneği'ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığı gerekçesiyle tepkilerin odağında olan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ı Kızılay'a bağışlanan kanları satmakla suçladı. Portakal'a jet hızında cevap veren Kınık ise "Bu ulusal kan güvenliğini tehlikeye atacak sorumsuz ve temelsiz bir itham" ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal 'çadır satışı' haberlerinin ardından tepki çeken Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ı 'kan satmakla' suçladı, Kınık'tan yanıt gecikmedi

Kızılay'ın Ahbap'a çadır sattığına ilişkin haberlerin ardından Gazeteci Fatih Portakal'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Portakal, Kızılay'ın sadece çadır satmadığını, toplanan kanları da sattığını iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

"Kızılay sadece çadırları değil, bizlerin bağışladığı kanları da hastanelere parayla satıyor. Utanın Kızılay yöneticileri, utanın ve istifa edin."

KEREM KINIK'TAN YANIT GECİKMEDİ 
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Portakal'ın suçlamasına anında yanıt verdi. İddiaya karşı şu açıklamada bulundu:

"Bu Ulusal Kan Güvenliğini tehlikeye atacak sorumsuz ve temelsiz bir itham. Lütfen hemen tashih edin ve sorumlu bir gazeteci gibi davranın. Kan ticarete konu edilemez. Kan Bankacılığının maliyetini SGK Kızılay’a ödenmek üzere ilgili hastaneye öder."

Hatay'da sahipsiz kalan hayvanlar hakkında yeni karar Mısır'dan Türkiye'ye 10 yıl sonra ilk ziyaret Deprem nedeniyle oluşan yarık bulvarı ikiye böldü e-Devlet Kapısı kullanıcılarının giriş bilgileri sızdırıldı mı?