Fatih Portakal bugün de il başkanları ve Kılıçdaroğlu'na seslendi: Tarih sizi yazacak

Seçimlerde alınan ağır yenilgiye rağmen koltuğunu bırakmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na parti tabanından gelen tepkiler dinmiyor. CHP yandaşı gazeteci seçim sonrası her akşam yaptığı gibi bu akşam da Kılıçdaroğlu'na koltuğu bırak çağrısında bulundu. Portakal, "Hala 'O koltukta oturacağım' diyen Kemal Kılıçdaroğlu, 'o koltuğu değiştirmeyeceğim' diyen bir CHP lideri ve ona destek veren varsa kaç il başkanı olduğunu bilemem ben. Tarih sizi yazacak." ifadelerini kullandı.

Fatih Portakal bugün de il başkanları ve Kılıçdaroğlu'na seslendi: Tarih sizi yazacak

Türkiye 28 Mayıs Pazar günü tarihi seçimleri geride bıraktı. Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ilk kez yapılan ikinci tur oylamasıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası koltuğunu bırakmazken, değişim çağrılarına da kulak tıkadı.

FOX TV'den ayrılıp Sözcü TV'de CHP yandaşlığı yapan Fatih Portakal, seçim sonrası her akşam olduğu gibi bugün de Kemal Kılıçdaroğlu'na koltuğu bırakması için çağrıda bulundu.

Portakal, ayrıca CHP'de 'değişim' istemeyenlere de seslenerek "tarih sizi yazacak" dedi.

İşte Portakal'ın açıklamalarından derlenenler:

"KENDİNİ İNKAR EDEN BİR SÖZCÜK"

CHP'de değişim olacak mı olmayacak mı? Dün il başkanlarıyla toplantı yapıldı 8,5 saat. Kriz var mı kriz yaşanmış ama il başkanları arasında istifa krizi yok. Kılıçdaroğlu ismi etrafında veya değişim içerisinde huzursuzluk bulanlar var. Değişim olmalı diyenler var. Düşünebiliyor musunuz 8,5 saat toplanıyorsunuz hiçbir basın açıklaması yapmıyorsunuz. Sadece saatler sonra 14 saat sonra basın açıklaması yapılıyor. Bu basın açıklamasında 'Değişim, albenisi olan sihirli bir sözcüktür" var. Enteresan bir sözcük kendini inkar eden bir sözcük. Bir de İmamoğlu'ndan açıklama geldi. İmamoğlu "Açıklama 4 il başkanına ait sadece" dedi.

TARİH SİZİ YAZACAK

Hala 'O koltukta oturacağım' diyen Kemal Kılıçdaroğlu, 'o koltuğu değiştirmeyeceğim' diyen bir CHP lideri ve ona destek veren varsa kaç il başkanı olduğunu bilemem ben tarih sizi yazacak. Biat kültürü diyordunuz ya bu aynen sizde de var. Açıkladıkları metin ortada metinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz diye yazmamış. Bu metni İYİ Parti'nin metni ile kıyasladım. Onlar da biat eden il başkanları. Başarısız genel başkanlarının peşlerinden gidiyor çünkü il başkanları da başarısız. Hepsinin değişmesi gerekiyor.

HERKES KOLTUĞUNU SEVİYOR

Maalesef genel başkanın değişmesini istemiyorlar. Herkes koltuğunu seviyor. Tarih sizi yazacak il başkanları o koltuk sevginizi bırakın. Değişimin önünü açın yoksa seçmen mutlaka yolunu bulacak ama o yol size çıkmayacak. Onu da şimdiden söyleyeyim. İnsanların umudu bitti yeni umutlara ihtiyacı var bunları siz veremezsiniz.

İSTİFA HABERLERİ DALGA DALGA YAYILACAK

İmamoğlu mu olur Özel mi olur? onu bilemem. Partisi kendi kararını verir. İstifa haberleri dalga dalga yayılacak. Yayılmak zorunda. Eğer bunu örgütü yapmazsa, il başkanları yapmazsa taban yapacak zaten. O da mı yapmadı onu zorlayacak seçmen zorlayacak. Bu seçim değil mi ondan sonraki seçim ama yenilecek, değişim olacak. Kim olur bilmem ona CHP karar verecek. Dün iki tane gençle karşılaştım CHP hakkında ne düşünüyorsunuz dediğimde cevap veremediler.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den kritik görüşme! Kritik görüşme İmamoğlu'nun "kaybetme deneyimim olmadı" cevabı gündem oldu! İmamoğlu: Kendime bir makam, ceket, elbise biçmedim