Fatih Camii İmamına bıçaklı saldırı | Devlet Bahçeli: Provokasyon arayışındaki mihraklara asla fırsat verilmeyecek

Son Dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fatih Camii imamı Kurra Hafız Galip Usta'nın bıçakla saldırılması olayına tepki gösterdi. Bahçeli, "Alçak saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasının yanı sıra, karanlık bağlantılarının aydınlatılacağına, provokasyon iklimi oluşturmanın arayışında olan mihraklara asla fırsat verilmeyeceğine yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Fatih Camii İmamına bıçaklı saldırı | Devlet Bahçeli: Provokasyon arayışındaki mihraklara asla fırsat verilmeyecek
  • Geçtiğimiz akşam Fatih Camii'nde slogan atan, İmam Kurra Hafız Galip Usta tarafından uyarılması sonrası imam ile cami cemaatinden bir kişiyi yaralayan saldırgan kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Fatih Camii İmamına bıçaklı saldırı | Devlet Bahçeli: Provokasyon arayışındaki mihraklara asla fırsat verilmeyecek - Resim : 1

  • Saldırgan çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaşanan olaya tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bahçeli, şunları kaydetti:
Geçtiğimiz pazartesi günü menfur bir saldırıda yaralanan İstanbul Fatih Camii İmamı Sayın Galip Usta ile birlikte cami cemaatinden Sayın Bilal Erdem’e özellikle şifalar temenni ediyorum. Bu kapsamda alçak saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasının yanı sıra, karanlık bağlantılarının aydınlatılacağına, provokasyon iklimi oluşturmanın arayışında olan mihraklara asla fırsat verilmeyeceğine yürekten inanıyorum.

SALDIRGANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

  • Öte yandan Fatih Camii saldırganı Ö.S'nin ifadesinde, ticaretle uğraştığını aylık ortalama 500 bin lira geliri olduğunu öne sürdüğü, "Beş vakit namaz kılan biriyim" dediği öğrenildi. Saldırgan sözlerini şöyle sürdürdü:
  • "Ortağımın eski eşimle birlikte olduğunu öğrendim. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım. Bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde camide tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum.
  • İmamların iyiliği temsil eden kişilerden olması sebebiyle çok bunaldığımdan ve okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim.
  • Bu hareketimde beni herhangi bir kişi ya da kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir."

Fatih Camii İmamına bıçaklı saldırı | Devlet Bahçeli: Provokasyon arayışındaki mihraklara asla fırsat verilmeyecek - Resim : 2

Kaynak: haberet.com

Limon soslarının satışı yasaklanacak Bakan İbrahim Yumaklı'dan yapay et iddialarına yalanlama Sosyete ve magazin dünyasına uyuşturucu satan avukat yakalandı Saldırı girişiminde bulunan 5 terörist öldürüldü