Staj girişi EYT başlangıç tarihi sayılacak mı?

EYT düzenlemesi açıklaması ile üst üste merak edilen konular araştırılıyor. Bu konulardan biri de çıraklık staj sigortasının EYT düzenlemesinden başlangıç olarak sayılıp sayılmayacağı oldu. Peki, EYT çıraklık sigortası sayılacak mı?

Staj girişi EYT başlangıç tarihi sayılacak mı?

EYT açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün akşam yapıldı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasında yaş şartı olmayacağı belirtildi. Bununla birlikte EYT staj girişi sayılacak mı, başlangıç kabul edilir mi merak edilmeye başlandı. İşte konuyla ilgili detaylar...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMASI

Kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar yani EYT olarak bilinen düzenleme uzun süre kapsamlı çalışmanın ardından nihai halini almıştır.

1999 öncesi işe başlayan çalışanlarımızın emeklilik yaşı ile ilgili beklentilerini karşılayan adımın müjdesi ile kendilerine desteğimizi bir kez daha sergileme yoluna gidiyoruz. Devlet için büyük bir fedakarlık anlamına gelen bu düzenleme ile birlikte artık sistemi her türlü tartışmadan arındırarak yerli yerine oturtmuş olacağımıza inanıyorum.

Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi eski sistemdeki SSK, Bağ-kur, emekli sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli olacak.

Düzenlemeyle yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır. Hak sahibi vatandaşlarımızın bir kısmı hizmet birleştirme ve borçlanma işlemlerini zaten başlatmıştır.

EYT STAJ SİGORTASI SAYILACAK MI?

EYT düzenlemesi, Ocak ayında Meclise sunulacak ve 2023 ilk ayı itibariyle ilk dönemde 2 milyon 250 bin vatandaş emekli olabilecek. EYT düzenlemesi ile staj ve çıraklık dönemi sigoratalılar da umutlanmaya başladı. Bu konuyla daha önce Bakan Bilgin "Onlar farklı. Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da dün yaptığı EYT açıklamasında bu konuya değinmedi. Bu durumda çıraklık ve staj sigortası şu an için EYT başlangıç tarihi sayılmayacağı düşünülüyor.

EYT
Fincancı'nın tutukluluk hali devam edecek MEB'den zorbalık açıklaması Bu hafta Cuma hutbesi konusu nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar