EYT ne zaman yasalaşacak?

EYT son dakika haberler takip ediliyor ve anlık gelişme var mı kontrol ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkarsa ilk yıl 2 milyon üzerinde kişi emekli olacak. Vatandaşlar, EYT'nin yasalaşmasını ve başvuruların başlamasını bekliyor. Peki, EYT Meclis'ten geçti? EYT ne zaman yasalaşacak? EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak? İşte 23 Şubat EYT son dakika gelişmeler...

EYT ne zaman yasalaşacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT düzenlemesi, Aralık'ın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Şubat başında Meclis Başkanlığına, oradan komisyona geçen EYT'nin yasalaşması bekleniyordu. Fakat deprem nedeniyle Meclis çalışmaları ertelendi. Vatandaşlar, Meclisin açılacağı tarihi, EYT'nin yasalaşacağı günü merak ediyor. Peki, Meclis ne zaman açılacak? EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak? İşte 23 Şubat EYT yasasına dair merak edilenler...

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketleri nedeniyle ara verilen Meclis görüşmeleri ertelenmişti. Meclis'in 21 Şubat'a açılacağını duyurulmuştu ancak tarihte değişikliğe gidildi.

Meclis çalışmalarına verilen aranın 28 Şubat'a kadar uzatıldığını bildirildi.

EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

EYT düzenlenmesi, Şubat başında Meclise Başkanlığına sunulmuş ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasa teklifi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanmıştı. Deprem nedeniyle ertelenen Meclis görüşmeleri, 28 Şubat'ta başlayacak. TBMM'nin açılması ile birlikte EYT görüşmelerinin de kaldığı yerden başlaması bekleniyor.

EYT'LİLER İLK MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

EYT düzenlemesi açıklandığı ilk zamanlar, ilk maaşların Mart'ta ödeneceği açıklanmıştı. Meclis'in tekrar 28 Şubat'ta açılacağı düşünülürse EYT'nin en erken Mart'ta yasalaşabilir. O zaman da EYT'li ilk maaşını Nisan'da alır. Nisan ayında yasalaşması halinde ise Mayıs'ta ilk maaşlar hesaba geçer.

EYT
Yeni Adıyaman nereye yapılacak? KKTC'den gelen 'Melekler Takımı'ndan geriye acı hikayeleri kaldı! Ağaoğlu çürük binalar sözleri ile yeniden gündem oldu MTA Genel Müdürlüğü Yenilenmiş Diri Fay Haritasını yayımladı!