EYT son dakika! EYT için tarih verildi!

EYT son dakika gelişmeleri vatandaşların yakından takip ettiği haberler. Bakan Bilgin: EYT çalışması artık Meclis'in iradesinde dedi ve EYT'lilerin Mart ayında ilk maaşlarını alacaklarını duyurdu. EYT'de staj başlangıcı sayılacak mı merak ediliyor. Peki, EYT ne zaman yürürlüğe girecek?

EYT son dakika! EYT için tarih verildi!

EYT yasasının çıkacağı tarih merakla bekleniyor. Ak Partili yetkili isimler, EYT ne zaman Meclise gelecek, ne zaman yürürlüğe girecek sorularını cevaplandırdı. Bakan Bilgin ise EYT'lilerin Mart ayında ilk maaşlarını alacaklarını açıkladı. Peki, Staj sigortası, EYT için başlangıç sayılacak mı? İşte EYT son dakika haberleri 19 Ocak 2023...

EYT NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemenin Meclis'e ne zaman geleceğiyle ilgili, "Meclis'in iradesinde. Bizden top çıktı." dedi.

Bilgin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda gazetecilerin EYT ilgili düzenlemenin Meclis'e ne zaman geleceğine ilişkin sorusuna, "Bizim gruptaki arkadaşlarımız, milletvekillerimiz konuyu tartışıyorlar, inceliyorlar. Onlar değerlendirip komisyona gönderecekler." karşılığını verdi.

EYT düzenlemesinin önümüzdeki hafta TBMM'ye gelmesi bekleniyor.

EYTLİLER İLK MAAŞLARINI NE ZAMAN ALACAK?

Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik, EYT'lilerin ilk maaşlarını Mart'ta alabileceklerini söylemişti. Aynı şekilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Mart ayında artık neticelenir diye düşünüyorum." diyerek tarih verdi.

STAJ SİGORTASI EYT BAŞLANGICI SAYILACAK MI?

Bilindiği üzere çıraklık ve staj sigortası, emeklilikte sigorta başlangıcı olarak kabul edilmiyor. EYT düzenlemesi ile birlikte staj mağdurları, staj sigortası başlangıç olarak kabul edilecek mi merak ediyorlar. EYT'nin Meclise geleceği ve torba yasada bu konunun olup olmayacağı henüz belli değil.

EYT
2023 Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor? Yunanistan resmen itiraf etti! Geri sayım başladı Bakan Çavuşoğlu açıkladı! Rusya-Ukrayna savaşında şartlar değişti Çanakkale'de 4.6 büyüklüğünde deprem