EYT Meclise ne zaman gelecek?

EYT son dakika haberler 23 Ocak Pazartesi! EYT ile ilgili tüm gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor EYT'nin Meclise gelmesini ve yasalaşmasını isteyenler, sosyal medyada #EYTResmiGazeteye etiketiyle seslerini duyurmaya çalışıyor. EYT ile ilgili Bakan Nebati, Bakan Bilgin ve Ak Partiden açıklamalar geliyor. Peki, EYT ne zaman Meclise gelecek, ne zaman yürürlüğe girecek? EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT ilk maaş tarihi nedir?

EYT Meclise ne zaman gelecek?

EYT düzenlemesi ilgili son dakika gelişmeler... Emeklilikte Yaşa Takılanlar, düzenlemenin ne zaman Meclise gelip Resmi Gazete'de yayınlanacağını merak ediyor. EYT ile son açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den geldi. EYT'nin ne zaman Meclise geleceği konusuna açıklama da AK Parti Grup Başkanvekili Tunç'tan geldi. İşte 23 Ocak EYT ile son dakika haberleri....

EYT NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili teknik hazırlıklar tamamlandı. Düzenlemenin kanun teklifine dönüşmesi anlamında çalışmalarımız devam ediyor, kısa süre içinde Meclis'e sevk ederek AK Parti'nin devraldığı bu önemli problemi de ortadan kaldırmış olacağız." dedi.

EYT'nin bu hafta Meclise gelmesi bekleniyor.

EYT NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

EYT düzenlemesinden ilk etapta 2 milyon 250 bin vatandaşın yararlanacağını dile getiren Tunç, "EYT ile ilgili kanun değişikliğinden toplamda 4 milyon 800 bin vatandaşımız yararlanmış olacak. Önümüzdeki günlerde AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı olarak teknik çalışma üzerinde son şekli verilecek ardından komisyon çalışmaları başlayacak, sonrasında da Genel Kurula intikal edecek ve kısa süre içinde yasalaşmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

BAKAN NEBATİ "EYT için bütçede kaynağı oluşturduk"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "5 milyona yakın EYT'linin emeklilik hakkı doğacak. Bunların yüzde 40'ı bu yıl emekli olabilecek. EYT için bütçede kaynağı oluşturduk, rahatız. EYT, bütçe üzerinde yüktür şimdi ama bu yükün karşılanmasının iyi hesaplanması ve buna göre altyapısının da oluşturulması lazım. En önemli noktası da burası. Rakam vermeyeyim ama biz EYT'nin kaynağını oluşturarak yeni yıla girdik."

EYTLİLER İLK MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, EYT düzenlemesinin Meclis'e sunulması konusunda, "Bu çerçevede herkes müsterih olsun. Şubat, en geç mart ayı içerisinde sonuca tamamen ulaşılmış olacaktır." dedi.

EYT
Dünyada 5. Türkiye'de 1. Şehidimizin kanı yerde kalmadı "İlk Evim, İlk İş Yerim" kampanyası kura çekimleri devam ediyor! 64 il için sonuçlar açıklandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit ailesine başsağlığı