EYT bugün Meclis'te mi? EYT ne zaman yürürlüğe girecek?

EYT son dakika gelişmeler 18 Ocak 2023... EYT bugün Meclise gelecek mi, ne zaman yürürlüğe girecek merak ediliyor. EYT'liler ne zaman maaş alacak açıklandı. AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Sözcüsü, EYT ne zaman Meclise gelecek, ne zaman yasalaşacak, ne zaman ilk maaşını alacak cevapladı ve tarih verdi. İşte EYT son dakika haberleri...

EYT bugün Meclis'te mi? EYT ne zaman yürürlüğe girecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, EYT son dakika gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Sosyal medyadan her gün farklı bir başlık altında sesini duyurmaya çalışıyorlar ve EYT ne zaman yürürlüğe girecek merak ediyorlar. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, EYT ne zaman Meclise sunulacak tarih verdi. Ak Parti Sözcüsü Çelik ise EYT ne zaman yürürlüğe girecek, EYT ne zaman ilk maaşlarını alacakları tarihi açıkladı. İşte 18 Ocak 2023 EYT son dakika haberleri...

EYT NE ZAMAN MECLİSE SUNULACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı.

EYT ile ilgili teknik çalışmaların, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında bittiğini belirten Akbaşoğlu, AK Parti Meclis Grubu olarak bu teknik çalışmayı yasa teklifine dönüştürme aşamasında olduklarını bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "En geç muhtemelen önümüzdeki hafta EYT yasa teklifimizi Meclis Başkanlığına sunacağız." dedi.

EYT NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Meclisin çalışma takvimi içerisinde en hızlı şekilde sonuç alınacağını ifade eden Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, EYT'lilerin şubat ya da en geç martta aylıklarını almaya başlayacakları yönünde açıklaması bulunduğunu belirtti. Çalışmaların da bu yönde devam ettiğini bildiren Çelik, "Seçim bekleniyormuş ya da seçimden sonrasına kalacakmış gibi bir şey kesinlikle söz konusu değil, irade ortaya çıkmıştır. Bakanımız da gerekli açıklamayı yaptı. Bu çerçevede herkes müsterih olsun. Bu meseleden dolayı sıkıntı çeken vatandaşlarımızın sıkıntısı giderilmiştir. Şubat, en geç mart ayı içerisinde sonuca tamamen ulaşılmış olacaktır." diye konuştu.

EYT
Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başörtüsü tepkisi Türkiye havacılıkta parmakla gösterilen bir ülke 2023 bekçi alımı başladı! Başvuru şartları açıklandı Jiyan bebeğin sağlık durumu nasıl?