EYT yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

EYT son dakika haberi vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklaması yaptı. Bu açıklama umutlanan EYT'liler, düzenlemenin Meclise ne zaman sunulacağını, EYT yasasının ne zaman yürürlüğe gireceğini merak ediyor. Peki, EYT Meclise sunuldu mu? EYT ne zaman yürürlüğe girecek? İşte EYT son gelişmeler...

EYT yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın gözü kulağı EYT düzenlemesinin Meclise sunulacağı ve Resmi Gazete'de yasasının yayınlanacağı vakitte. EYT emeklilik başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, her gün EYT son dakika gelişmeleri araştıyor. Son olarak Bakan Nebati tarafından EYT Destek Paketi açıklandı. Peki, EYT ne zaman Meclise sunulacak, ne zaman yürürlüğe girecek?

EYT NE ZAMAN MECLİSE SUNULACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT, ülkemizin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yaş sınırı olmadan uygulanacak EYT düzenlemesi açıklandı. Sonrasında ise EYT'nin Meclise sunulması için beklenmeye başlandı. Ocak'ın ilk iki haftası geçmesine rağmen Meclise gelmeyen EYT düzenlemesi için vatandaşlar, sosyal medyada sesini duyurmaya çalışıyor. Başlıklar ise #EytNeyiBekliyor ve #BuBekletmeNeden.

Memur ve Emekli maaşlarına yapılan yüzde 30 zammın Meclisten geçmesi ve Resmi Gazete'de yayınlanması sonrasında umutlar haftaya kaldı. EYT'nin önümüzdeki haftaya Meclise sunulması bekleniyor.

EYT YASASI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT düzenlemesinin yasalaşması için önce Meclise sunulması gerekiyor. Meclisten geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanması ile EYT yürürlüğe girmiş olacak.

EYT KIDEM TAZMİNATI ÖDEMESİ NASIL OLACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Garanti Fonu paketinde yer alacak emeklilikte yaşa takılanların (EYT) kıdem tazminatı ödemelerine ilişkin destek konusundaki soru üzerine, EYT düzenlemesinde kıdem tazminatları için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Kıdem tazminatlarını emekli olanların hesabına yatıracaklarını belirten Nebati, "Vatandaşlarımıza diyoruz ki 'sen rahat ol, kıdem tazminatın hazır' diyoruz. Hiç pazarlığa falan girme işvereninle. Senin kıdem tazminatını hesabına biz yatıracağız. KGF paketinde bugün açıklayacağız. Geri ödemeler oldukça iyi şartlarda, 36 aya kadar bir ödeme vadesi olacak. 6 aya kadar ödemesiz bir dönem. Faiz oranları da oldukça düşük. KGF paketine özel bankalarımızın büyük bir kısmı ve katılım finans kurumlarımız da iştirak edecekler."

EYT EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam teklifi Meclisten geçti ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Emekli maaşları mesleğe ve ödenen prime göre değişiyor. En düşük emekli maaşı ise 5500 lira olarak açıklandı.

EYT
FETÖ'ye bir darbe daha! İstanbul'daki operasyonda örgütün yeni yapılanması deşifre edildi Cumhurbaşkanı'nın avukatından alçaklığa suç duyurusu DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP kırsal yapıları bitirildi Esad'ın tek şartı var!