Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi? Yılmaz Tunç'tan son dakika açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran anne Eylem Tok ve oğlunun ABD'den Türkiye'ye iade sürecine ilişkin konuştu. Bakan Tunç, "Gerekli belgeleri gönderdik, iade edileceklerini umuyoruz, yargıdan kaçış olmamalı" dedi.

  • Son Dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ABD’ye firar eden ve Türkiye’nin iade talebi üzerine gözaltına alınıp tutuklanan Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur’un iade sürecine ilişkin konuştu.
  • Bakan Tunç, “Gerekli belgeleri gönderdik. Her duruşma sonrasında da ihtiyaç olabilecek açıklamaları gönderiyoruz. İade edileceklerini umuyoruz. Yargıdan kaçış olmamalı” dedi.

"YARGIDAN KAÇIŞ OLMAMALI"

  • Türkiye’nin gerekli belgeleri ABD tarafıyla paylaştığını anlatan Bakan Tunç, her duruşma sonrası da ihtiyaç olan belgelerin gönderildiğini anlatarak şunları kaydetti:
  • “Yargıdan kaçış olmamalı. 1 kişinin ölümüne ve diğer kişilerin yaralanmasına neden olduktan sonra Türk yargısından kaçmak olmaz.

"İADE YARGILAMASI SONRASINDA GÖNDERİLECEĞİNİ UMUYORUZ"

  • Kırmızı bülten kararlarımızı çıkardık, iade taleplerimizi gönderdik. Bu kapsamda tutuklama gerçekleşti. İade yargılaması sonrasında Türkiye’ye gönderileceğini umuyoruz.”

Kaynak: Ajanslar

Suriyeli provokasyonunda 28 tutuklama Sinan Ateş davasında ara karar: 10 tahliye 'Atatürk'ün lakabı da bozkurttu' Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi TBMM'de kabul edildi