Eskişehir'de alevler kontrol altına alındı! Orman yangını aktif halde değil

Eskişehir'deki bir tarım alanında başlayan yangın ormana sıçradı. Tüm akşam saatlerinden itibaren başlayan mücadele, günün ışıklarıyla devam etti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, alevlerin kontrol altına alındığını açıkladı. Orman yangını aktif halde değil.

Türkiye, Çanakkale'den sonra Eskişehir'de çıkan yangınla sarsıldı. Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde tarım arazisinde çıkarak ormana yayılan yangına havadan ve karadan müdahale sonuç verdi.

eskişehir yangın
Eskişehir'de yangın ormanlık alana sıçradı

Kümbet ve Oynaş kırsal mahalleleri arasındaki alanda dün öğlen saman balyası makinesinden sıçrayan kıvılcımla başlayan yangına Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, çevre illerden gelen itfaiye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı ekipler gece boyunca karadan arazözler ve iş makineleriyle müdahale etti.

Eskişehir'de alevler kontrol altına alındı! Orman yangını aktif halde değil - Resim : 2
Eskişehir'deki yangınla mücadele sürüyor 

HELİKOPTERLER SU BIRAKMAYA DEVAM ETTİ

Akşam karanlığı çökünce havadan yürütülen çalışmalara ara verilmesinin ardından sabahın ilk ışıklarında 4 helikopterle alev tespit edilen noktalara su bırakılmaya başlandı. Helikopterlerle yangın bölgesindeki 2 riskli noktaya su bırakıldığı bildirildi.

Eskişehir'de alevler kontrol altına alındı! Orman yangını aktif halde değil - Resim : 3

Etrafının çevrildiği öğrenilen yangın bölgesinde ekipler, alevleri kontrol altına almak için yoğun mücadele verdi.

Eskişehir'de alevler kontrol altına alındı! Orman yangını aktif halde değil - Resim : 4

YANGIN KONTROL ATLINA ALINDI MI?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada, "Eskişehir'de çıkan yangın 260 hektarlık alanı etkiledi. O yangın da kontrol altına alındı. Aktif bir yangın ülkemizde söz konusu değil. Yerleşim yerine yakın bir tarım arazisinde çıktı ama çıkış nedeni kolluk kuvvetlerinin araştırması sonucu ortaya çıkacak." dedi.

Eskişehir'de alevler kontrol altına alındı! Orman yangını aktif halde değil - Resim : 5

EKİPLER BÖLGEYE AKIN ETMİŞTİ

Toplam itibarıyla 29 arazöz, 10 itfaiye, 25 su tankeri ve 28 çeşitli iş makineleriyle müdahale edildi.

Eskişehir'de alevler kontrol altına alındı! Orman yangını aktif halde değil - Resim : 6

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde yaklaşık 260 hektar alanda etkili olan orman yangınının havadan ve karadan yapılan çalışmalar sonucu kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışması yapılıyor.

Kümbet ve Oynaş kırsal mahalleleri arasındaki alanda dün öğlen saman balyası makinesinden sıçrayan kıvılcımla başlayan yangın, 300 personel ve 95 yangın söndürme gönüllüsü tarafından 5 helikopter, 26 arazöz, 7 su ikmal aracı, 7 dozer, 4 greyder ve bir iş makinesiyle kontrol altına alındı.

Eskişehir'de yangın kontrol altına alındı
Caption

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, çevre belediyelerin itfaiyeleri ile Ankara, Kütahya, Konya, Afyonkarahisar ve Isparta'dan gelen orman teşkilatına bağlı destek ekiplerin yoğun çabaları sonucu yangının 23'üncü saatinde kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmasına başladı.

Eskişehir'de soğutma çalışmaları başladı
Eskişehir'de soğutma çalışmaları başladı

Yapıldak ve Büyükyayla göletlerinden su alan helikopterler ile belediye ekipleri, Kırka Boraks Madeni İtfaiyesi ve iş makineleri soğutma çalışmalarına destek verdi.

Eskişehir'de alevler kontrol altına alındı! Orman yangını aktif halde değil - Resim : 9

Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, teknik ekibiyle çalışmaları sahada koordine etti.

Yangın nedeniyle zarar gören ormanlık alan, dronla görüntülendi.

Eskişehir'de alevler kontrol altına alındı! Orman yangını aktif halde değil - Resim : 10

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinden acı haber Malatya'da korkutan deprem Sıvılaşma dikkat çekti! Olası Marmara depreminde en çok hangi ilçeler etkilenecek? Yangın kontrol altına alındı