Esenler'de Bilim ve Uzay Şenliği başladı: Geleceği inşa eden eğitim

Esenler'de düzenlenen Bilim ve Uzay Şenliği, geleceğin teknolojileri ve bilimi ile gençleri buluşturuyor.

Esenler'de Bilim ve Uzay Şenliği başladı: Geleceği inşa eden eğitim

İstanbul'un Esenler ilçesinde, Esenler Belediyesi, TÜBİTAK, Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esenler Bilim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen "Bilim ve Uzay Şenliği" 12 Ekim tarihine kadar devam edecek.

GELECEĞİ İNŞA EDEN EĞİTİM

Açılış programında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, "Geleceğin bilgisiyle donanmak, teknolojiyi yakalamak ve insani değerlerle çocukları buluşturmak, Türk milli eğitiminin temel taşlarıdır" dedi. Yentür, okulların geleceği şekillendiren kurumlar olduğuna vurgu yaptı.

ÖĞRENCİLERİN YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARMA

Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı ise ilçede 81 bin 326 öğrenci bulunduğunu belirterek, bilgi üretmenin önemine dikkat çekti. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya da, "İlim ve bilime yatırım yapmak, toplumsal ilerlemenin anahtarını elinde bulunduruyor" dedi.

ETKİNLİKLER DOLU DOLU

Etkinlik kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi akademisyenleri çeşitli çalışmalar ve seminerler gerçekleştirecek. Dört gün sürecek şenlikte bilimsel okuryazarlık eğitimleri ve deneye yönelik atölyeler yer alacak.

STANTLARDA ÖĞRENCİ PROJELERİ

Kültür merkezi bahçesinde kurulan stantlarda öğrencilerin özgün projeleri sergilendi. Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Sert da açılışa katılarak, şenliğin önemini vurguladı.

Esenler Belediyesi, TÜBİTAK, Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Esenler İlçe...

Esenler Belediyesi, TÜBİTAK, Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Esenler Bilim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen "Bilim ve Uzay Şenliği", Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde başladı. Açılış programına katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yentür, konuşma yaptı.

Türk Hava Yolları'nda üzücü olay Ordu'da uyuşturucu operasyonu Selçuk Bayraktar'a ödül Lübnan'a 300 ton insani yardım