Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'na düzenlenen taşlı saldırı sonrası peş peşe açıklamalar geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, programını gerçekleştireceği Havuzbaşı Kent Meydanı'nda taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda bazı vatandaşların da yaralandığı bildirildi. Olayla ilgili AK Parti'den ilk açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Birileri bir şey yapmışsa kapsamlı soruşturma yapılacaktır." dedi. İmamoğlu'nun taşlı saldırıya uğradığı Erzurum mitingi soruşturması kapsamında gözaltına alınanların sayısı 15'e yükseldi.

Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'na düzenlenen taşlı saldırı sonrası  peş peşe açıklamalar geldi

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Erzurum'da yaptığı miting sırasında bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Çıkan olaylarda bazı vatandaşlar yaralanırken, İmamoğlu ve muhalefet kanadından yaşananlara ilişkin çok sert tepkiler geldi.

Olayların ardından AK Parti'den ilk açıklama geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde uğradığı taşlı saldırıyla ilgili konuştu. Çelik, "Birileri bir şey yapmışsa kapsamlı soruşturma yapılacaktır." dedi.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Dikkatli bir şekilde takip ettik. Prensip olarak biz siyasete dönük her türlü şiddete karşıyız. Birileri bir şey yapmışsa kapsamlı soruşturma yapılacaktır. Siyasetin özgürce yapılabilmesi parti olarak dikkat ettiğimiz bir konu. Siyasete ve siyasetçiye dönük herhangi bir şiddetin maruz görülmesi söz konusu olamaz. Bu olaydan önce uyarılar yapılıyor; burası miting alanı değil, miting alanı öbür taraf diye yönlendiriliyor."

 A Haber'e konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'da olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Gönül isterdi ki böyle bir hadise hiç olmamış olsun. Soruşturmada 13 kişi gözaltına alındı." dedi. 

Bozdağ, ayrıca "Taş atılması da İmamoğlu'nun tutumu da kınanmalı" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun taşlı saldırıya uğradığı Erzurum mitingi soruşturması kapsamında gözaltına alınanların sayısı 15'e yükseldi.

Erzurum İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Ekrem İmamoğlu AK Parti
Yargıtay'dan 'fazla mesai' kararı! İstiklal Caddesi'ni kana bulayan terör saldırısının zanlılar için hesap günü geliyor İlk taşı hangi taraf attı? İmamoğlu'na Erzurum'da taşlı saldırı sonrası Birce Akalay'dan destek paylaşımı!