Depremden etkilenmeyen Erzin ilçesi hakkındaki bilgiler

Hatay'ın Erzin ilçesi merak konusu oldu. Erzin, Kahramanmaraş merkezli on ili etkileyen depremde can kaybı olmayan ve yıkılan herhangi bir yapının olmadığı yer. Peki, Erzin nerede, Erzin Belediyesi hangi parti, Erzin Belediye Başkanı kim? İşte Erzin ilçesine dair merak edilenler...

Depremden etkilenmeyen Erzin ilçesi hakkındaki bilgiler

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü meydana iki deprem, on ilde büyük bir yıkıma yol açtı. Arama kurtarma çalışmaları altıncı günde devam ediyor. Bu depremde can kaybı yaşamayan ve yıkım olmayan şehir Hatay'ın Erzin ilçesi. Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, kaçak yapıya izin vermediğini söyledi. Peki, Erzin nerede, Erzin Belediyesi hangi parti? İşte Erzin Belediyesi hakkındaki bilgiler...

ERZİN NEREDE?

Hatay'ın Erzin ilçesi, Osmaniye ve Adana sınırında yer alıyor. Osmaniye il merkezine 23, Dörtyol ilçesine 15 ve İskenderun ilçesine 45 km mesafede, E-5 karayolu, Toprakkale-İskenderun demiryolu ve yine Toprakkale-İskenderun TEM otoyolunun kesiştiği istasyondan, 7 km’lik yolu kat ederek ilçe merkezine ulaşılır.

Depremden etkilenmeyen Erzin ilçesi hakkındaki bilgiler - Resim : 2

İlçe merkezinin 35.137 olan nüfusu köylerle birlikte toplam 41.700 (2019 yılı genel nüfus sayımına göre) olup, turizmin canlandırdığı yaz aylarında 60.000’i geçer aldığı göçlerle sürekli artar. Sırtı Nur dağlarına dayanıp ayakları Akdeniz’e doğru uzanan ilçenin 415 km² yüzölçümüne karşılık merkezde rakımı 165 metredir.

ERZİN BELEDİYESİ HANGİ PARTİ?

Ökkeş Elmasoğlu, 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katıldı ve Belediye Başkanı seçildi.

deprem
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Marmara depremi için uyardı! Bakan Akar son durumu aktardı Depremde ayakta kalan tek yer! Ölüm yok yıkım yok Depremzede itfaiye ekiplerinden 'kahramanlık' mesaisi!