Ermenistan vatandaşı olan Bella Ghazaryan Elazığ'da ihtida töreniyle Müslüman oldu

Elazığ'da yaşayan Ermenistan vatandaşı Bella Ghazaryan, İl Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getiren Ghazaryan, "Berna" ismini aldı.

Ermenistan vatandaşı olan Bella Ghazaryan Elazığ'da ihtida töreniyle Müslüman oldu

Ermenistan vatandaşı Bella Ghazaryan, Elazığ İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Türkiye’de yaşayan ve Müslüman olmak istediğini belirterek Elazığ İl Müftülüğüne başvuran Ermenistan vatandaşı Bella Ghazaryan için “İhtida Merasimi” düzenlendi.

Ermenistan vatandaşı olan Bella Ghazaryan Elazığ'da ihtida töreniyle Müslüman oldu - Resim : 1

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü İrfan Üstündağ Bella Ghazaryan İslam’ın temel esasları ile ilgili bilgi verdi. Ardından şahitler Ramazan Erkuş ve Cuma Betetin huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Bella Ghazaryan “Berna” ismini aldı. Merasim yapılan dua ile tamamlandı.

İl Müftüsü Üstündağ ise Müslüman olan Berna’yı tebrik ederek "İhtida Belgesi" ile birlikte, Kur’an-ı Kerim ve ilmihal hediye etti.

Bakan Fidan'dan Blinken'a: YPG ile çalışmaktan vazgeçin HDP'li Sezai Temelli hakkında soruşturma Kılıçdaroğlu'ndan Kavala Can Atalay ve Tayfun Kahraman'a ziyaret Dünyanın en büyük konteyner gemilerinden birine "Türkiye" ismi konuldu