Ermeni basınından 'Atatürk' teşekkürü! Çirkin yüzlerini ortaya serdiler

Disney'in beklenen Atatürk dizisi Ermeni lobisinin baskıları sonrasında iptal edildi. Disney, 'Atatürk'ün film olarak seyircinin karşısına çıkacağını duyurmasıyla Türkiye'de milyonlar tepki gösterdi. Ermeni lobisinin çirkin yüzü dünya basınındaki manşetler bir kez daha ortaya çıktı. Bir Ermeni gazetesi Türkiye'deki tepkiler için "birlikte uluma" ifadelerini kullandı.

Ermeni basınından 'Atatürk' teşekkürü! Çirkin yüzlerini ortaya serdiler

Disney, Türkiye'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dizisini çekmeye karar verdi. Türkiye'nin en önemli çalışmalarından biri olan "Atatürk" için Aras Bulut İynemli seçildi ve çekimler başarıyla gerçekleşti. Devreye giren Ermeni lobisi, 8 milyon dolar harcanan "Atatürk" için Disney Plus'ı baskıladı ve yayınlatmadı.

Ermeni basınından 'Atatürk' teşekkürü! Çirkin yüzlerini ortaya serdiler - Resim : 1

DÜNYA BASININDA GÜNDEM OLDU

ABD'nin önde gelen gazetelerinden The Washington Post, RTÜK'ün olayla ilgili Disney+'a yönelik inceleme başlattığına dikkati çekti.

The Washington Post'a yaptığı açıklamada Disney, bir kez daha, "Atatürk"ün dizi olarak değil, film formatında Fox kanalında ve sinemalar gösterileceğini ifade etti. 

ABD merkezli haber ajansı Associated Press  (AP) de yerel medyaya göre dizinin iptalinin arkasında Amerikan Ermen lobilerinin olduğunu aktardı.

Ermeni basınından 'Atatürk' teşekkürü! Çirkin yüzlerini ortaya serdiler - Resim : 2

ERMENİ BASINI TEŞEKKÜR ETTİ

ABD merkezli Politico'da yayınlanan haberde 'Disney'in Türkiye'nin kurucu babasının hayatını aktaran yüksek profilli bir diziyi yayınlamama kararı, Türk yetkililer tarafından Amerikan kanalını Ermeni gruplarının baskısına boyun eğmekle suçladı' ifadesi kullanıldı.

Haberin devamında Atatürk'ün sayısız cephede savaştığı, bu savaşlar sonunda modern Türkiye'yi kurmayı başardığı hatırlatıldı ve dizinin yayınlanmamasının hem Ermeni hem de Yunan aktivistler tarafından desteklendiği belirtildi.

Politico ayrıca haberinde Ermeni Ulusal Komitesi'nin (ANCA) yönetici direktörü olan Aram Suren Hamparian'ın skandal görüşlerine yer verdi. Aram açıklamalarında "Atatürk ile ilgili yayınlanan her şey onun yaptıklarını normalleştirme riski taşır. Uluslararası alanda böyle bir tartışmanın ortaya çıkması çok hoş bir şey" dedi.

Ermeni basınından 'Atatürk' teşekkürü! Çirkin yüzlerini ortaya serdiler - Resim : 3ANCA ayrıca Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda dizinin iptali için çaba gösteren herkese teşekkür etti ve Atatürk'e yönelik ağır ithamlarda bulundu.

Ermeni basınından 'Atatürk' teşekkürü! Çirkin yüzlerini ortaya serdiler - Resim : 4

ERMENİS'TAN BASININDAN SKANDAL İFADELER

Ermenistan'da yayın yapan Aravot gazetesi ise bu gelişmeyi provokatif bir yazı ile sundu.

Gazete 'Ermeni lobisi sayesinde Atatürk' dizisi Disney Plus platformlarında yayınlanmayacak. Türkiye'de sıcak tartışmalar yaşanıyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

'Türk tarafı Disney Plus'a karşı bir propaganda saldırısı başlattı' ifadelerini kullanan gazete haberde sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkiler için ise 'birlikte uluma' şeklinde skandal benzetme yaptı.

Ermeni basınından 'Atatürk' teşekkürü! Çirkin yüzlerini ortaya serdiler - Resim : 5

ABD’de başlayan Ermeni lobisine ve baskılara boyun eğen platform dizinin Fox TV'de yayınlanacağını duyurdu. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Disney Plus hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuş "Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Ermeni basınından 'Atatürk' teşekkürü! Çirkin yüzlerini ortaya serdiler - Resim : 6

"GENİŞ KİTLELERE ULAŞACAK"

Şirketin Türkiye genel müdürü Cenk Soner, yapımın Fox TV ekranlarında ve sinemalarda yayımlanacağını, böylelikle Atatürk’ün "çok daha geniş kitlelere ulaştırılacağını" öne sürdü. Dizi böylelikle şirketin dijital yayın platformu Disney+'da yayımlanmayacak.

Mehmet Ada Öztekin’in yönettiği ‘Atatürk’ dizisinde Mustafa Kemal Atatürk'ü Aras Bulut İynemli canlandırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre ‘Atatürk’ün yayın takvimi şöyle olacak:

29 Ekim, 1. film TV özel versiyon FOX ekranlarında
3 Kasım, 1. film sinemalarda
22 Aralık, 2. film sinemalarda
2024 yazı, Her iki film FOX ekranlarında

Ermeni basınından 'Atatürk' teşekkürü! Çirkin yüzlerini ortaya serdiler - Resim : 7

Değişim isteyen CHP'liler üzgün Temmuz ayı ihracat rakamları belli oldu İYİ Parti'den CHP'ye Akbelen desteği çıkmadı! Baraj tamamen kurudu! Acı gerçek gözler önüne serildi