Erkan Baş'a yönelik "Tito artığı" açıklamasında bulunan Mustafa Destici: Sözlerimin arkasındayım

Buket Aydın ile Yüz Yüze programının konuğu olan BBP lideri Mustafa Destici, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'a yönelik "Adam Tito artığı. Gerçek soyadı Jusoviç" sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Destici, "Ben sözlerimin arkasındayım. Sözlerim kesinlikle ırkçı bir anlam taşımıyor. Bunların bu güzel sözlerine, müziklerine kanmayın. Bunlar Tito zihniyetinin artığıdır, bir kere daha söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Erkan Baş'a yönelik "Tito artığı" açıklamasında bulunan Mustafa Destici: Sözlerimin arkasındayım

Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze programının konuğu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici oldu.

Destici, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'a yönelik "Adam TİTO artığı, yani Yugoslavya'da bir TİTO rejimi vardı, komünist rejim vardı. Şimdi buradan geçiyorsun Almanya'ya, orada tamamen sol örgütler içindesin. Belli ki Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun, Türkiye'ye gönderiliyorsun. Senin gerçek soyadın ne: Jusoviç. Burada neyi kullanıyorsun? Baş'ı kullanıyorsun." açıklamasına yönelik Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.

Buket Aydın'ın "Sözlerinizin arkasında mısınız?" sorusuna cevap veren Destici, "Ben sözlerimin arkasındayım. Sözlerim kesinlikle ırkçı bir anlam taşımıyor. Bunların bu güzel sözlerine, müziklerine kanmayın. Bunlar Tito zihniyetinin artığıdır, bir kere daha söylüyorum." dedi.

Destici'nin açıklamaları şöyle;

"Erkan Baş çok muhatap olacağım birisi değil. 80 öncesine gittiğimizde sol taraftaki vatandaşlarımızın hepsinin ortak bir özelliği vardı, hepsi vatan millet amacını taşıyordu. İsmi geçen şahsiyet PKK ile beraber. Solculuk devletin değerlerine sahip çıkmak diye biliyoruz ama şimdi baktığınızda ismi geçen şahsiyetin PKK ile tamamen iç içe olduğunu görüyoruz. Ben Tito zihniyetinin uzantısı demek istiyorum. Boşnaklara, Müslümanlara anormal zulümler etti Tito, ki Tito'nun ölümünden sonra Boşnaklar özgürlüğüne kavuştu. Aynı şey Hırvatlar, Sırplar için geçerli. Ben nasıl ırkçılık yapabilirim? Ben bir kere buna inanç olarak karşı bir insanım. Allah'ın Kuran'da yasakladığı bir şeyi ben savunamam. Bazı Balkan devletleri açıklamalar yapmışlar, onlara sesleniyorum: Siz bu şahsiyet PKK ile siyaset yaparken ses çıkardınız mı? Benim Bosna sevdamı Boşnak sevdamı Balkan sevdamı hiçbiri sorgulayamaz. Ben sürekli o bölgedeyim. Bosna savaşında biz cephedeydik. 

"BEN SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM"
Kim bu Erkan Baş? DHKPC'li bu TİP dediğiniz parti. DHKPC bizim savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit etti. Türkiye'deki milyonlarca Balkan göçmeni Marksist-Leninist mi? Dinsiz mi? Tito da Marksist-Leninist dinsiz bir anlayışa sahipti, baskıcı. Hadi Erkan Baş çıksın ben Müslümanım desin, PKK terör örgütünü lanetliyorum desin, dinsiz değilim desin. Yüreği yetiyor mu? Ben sözlerimin arkasındayım. Sözlerim kesinlikle ırkçı bir anlam taşımıyor. 

Bunların bu güzel sözlerine, müziklerine kanmayın. Bunlar Tito zihniyetinin artığıdır, bir kere daha söylüyorum. Çizgim terör ve şiddet. Benim hedefimdekiler onlardır, bunlar da ta kendileridir. Mehmet Selim Kiraz'a lanet mi etmişler, oh olsun mu demişler? Bizim milliyetçilik anlayışımız ırkçılığı ve kavmiyetçiliği reddeder. Bu sanatçıları da yanlarına iyi görünmek için çekiyorlar."

BAŞ'TAN YANIT: IRKÇILIK SAHTEKARLIKTIR
Erkan Baş ise Desteci'nin sözlerine Twitter'dan yanıt vermiş ve "Bu şahsı ciddiye almam ama burada mesele ben değilim. Hakaret edilen ülkemizdeki milyonlarca Yugoslavya göçmenidir. Ajan diye itham edilen Almanya'da doğmuş milyonlarca işçi çocuğudur. İşte ırkçılık budur. Suyun öte tarafının, gurbetteki emekçilerin haysiyetine yenileceksiniz. "Gizleniyor" dediği bilgilere ise herkes kolaylıkla ulaşabilir. İlk görselde adıma açılmış Wikipedi sayfasını, ikincisinde ise kaleme aldığım Yaşamak İçin Sosyalizm kitabındaki satırları okuyabilirsiniz. Irkçılık komploculuktur, ırkçılık sahtekarlıktır. Bu da basit bir örneğidir." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'online eğitim' yanıtı: Bay bay Kemal ve yavrucukları... İstanbul'da bulunan surlarda çökme: 1 ölü Depremde yıkılan Galeria Sitesi'nin müteahhidi tutuklandı! Togg Özbekistan'da! Cumhurbaşkanı teslim aldı