"Erdoğan korkusuz bir lider!" | İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un en yakını Schneier'dan flaş sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği ABD'de İsrail, Yunanistan ve İtalya gibi önemli ülkelerin liderleriyle görüşmeler yaptı. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un yakın arkadaşı Haham Schneier, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında "O korkusuz bir lider" ifadelerini kullandı.

"Erdoğan korkusuz bir lider!" | İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un en yakını Schneier'dan flaş sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'deki İsrail temasının ardından ülkenin Cumhurbaşkanı Herzog'un da yakın arkadaşı olan Haham Schneier değerlendirmelerde bulundu.

Haham Schneier, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Netanhayu'nun görüşmesi sonrası Milliyet'ten Didem Özel Tümer'e konuştu. Schneier, Erdoğan’ı ‘samimi, içten ve kararlı’ bir devlet adamı olarak tanımladı.

"Erdoğan korkusuz bir lider!" | İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un en yakını Schneier'dan flaş sözler - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği New York’ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin yanı sıra Amerikan Yahudi Toplumu’nun çatı kuruluşlarının temsilcileri ile de bir araya geldi. Amerikan Yahudileri, iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasına kadar Türkiye-ABD ilişkilerinde bir katalizör görevi üstlenmişlerdi.

"Erdoğan korkusuz bir lider!" | İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un en yakını Schneier'dan flaş sözler - Resim : 2
 İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un yakın arkadaşı olan Schneier (sağda), Herzog’un Türkiye ziyareti sırasında Külliye’de ağırlanan isimlerden biri olmuştu.

İlişkilerin askıya alındığı dönem boyunca temas kesilmese de zayıfladı. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, göreve başlamasından sonra Amerikan Yahudi kuruluşları ile sık sık bir araya gelmeye özen gösterdi, pek çok etkinlikte onlarla temas kurdu. Bunların arasında öne çıkan isimlerden biri ABD merkezli Etnik Anlayış Vakfı Başkanı Haham Marc Schneier.

"Erdoğan korkusuz bir lider!" | İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un en yakını Schneier'dan flaş sözler - Resim : 3

İsrail’in Körfez ülkeleriyle ilişki kurması için sarf ettiği çaba ile dikkat çeken Schneier’in birçok devlet başkanı ile ikili ilişkisi var. Schneier, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’un da yakın arkadaşı. Herzog’un Türkiye ziyaretinde Külliye'de ağırlanan isimlerden biri olan Schneier son olarak İsrail basınına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı anlatmıştı.

"Erdoğan korkusuz bir lider!" | İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un en yakını Schneier'dan flaş sözler - Resim : 4

O KORKUSUZ LİDER

Erdoğan’ın Netanyahu ile görüşmesi vesilesiyle temas kurduğum Haham Schneier sorularımı yanıtladı. Schneier özetle şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük bir dava adamı. Aynı zamanda Türk halkı adına da korkusuz bir lider olarak hareket ediyor. Kendisiyle yaklaşık iki yıl önce ilk kez tanıştığımdan bu yana, Amerikan Yahudi toplumuyla ilişkilerini güçlendirme ve Türkiye-İsrail ilişkilerini yeniden inşa etme konusunda samimi, içten ve kararlı."

Kemal Sunal filmleri için emsal karar! Aile haklı İki ilde uyuşturucu operasyonu: 135 zehir taciri yakalandı Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda dönüyor BM Genel Kurulu'nun son gününde ekonomi mesajları