Erdoğan: Bana ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler, 'İmam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak' derdim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi'nde 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuştu. Erdoğan imam hatiplerin değerini şu sözlerle anlattı: Bana ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler, 'İmam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak' derdim.

Erdoğan: Bana ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler, 'İmam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak' derdim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi'nde 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuştu. İmam hatipli öğrencilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından yansıyanlar: 

"SİZLERLE BERABER OLMANIN HEYECANINI YAŞIYORUM"

"Önder İmam Hatipler Derneği'nin kıymetli yöneticileri, İmam Hatip camiasının kıymetli mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bir imam hatip mezunu olarak, imam hatip nesliyle tekrar bir araya gelmenin bahtiyarlığı içindeyim. Sizlerle beraber olmanın heyecanını yaşıyorum. Önder mensuplarına kurultayı tertip ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

Erdoğan: Bana ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler, 'İmam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak' derdim - Resim : 1

"TEVFİK İLERİ OLMAK ÜZERE TÜM HOCALARIMIZI RAHMETLE YAD EDİYORUM"

İmam hatiplerin kuruluşunda emeği geçen başta Tevfik İleri olmak üzere tüm hocalarımızı rahmetle yad ediyorum. Canıyla, malıyla ve ruhuyla kendisini adayan öğretmenlerimiz var. Türkiye'den ve dünyadan imam hatiplerin kurulması için varı yoğunu seferber edenler var.

"TÜRKİYE, BÖLGESİNİN PARLAYAN YILDIZI"

22 yılda ülkemizi katbekat büyüttük. Ülkemize ilkleri yaşattık, kırılmaz denilen rekorları kırdık. Aklınıza gelecek her alanda Türkiye'yi ilklerle buluşturduk. Türkiye, bölgesinin parlayan yıldızı.

Erdoğan: Bana ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler, 'İmam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak' derdim - Resim : 2

"BANA ORTAYA KOYDUĞUN TEK BİR ESERİ SÖYLE DESELER, İMAM HATİP'LERİN..."

Bana ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler, "İmam Hatip'in önündeki engelleri kaldırmaktır, eğitim kalitesini artırmaktır" derim. Her şey, tüm rütbeler gelip geçer. İmam hatipleri kuranlar sadece 3-5 kişiydi, biz bir avuçtuk, şimdi deniz olduk hatta okyanus olduk.

"SEN VARSAN 'ALLAH-U EKBER' NİDALARI HİÇBİR ZAMAN ESKİLMEYECEK"

İmam hatipli kardeşim, sen eskisinden daha güçlüsün. Sen varsan "Allah-u Ekber" nidaları semalarımızdan hiçbir zaman eksilmeyecek. Sen varsan bu millet mazlumların umut kaynağı olmaya devam edecek. Biz imam hatipliler olarak hamdolsun bunu başardık. Biz İstiklal Marşı'nın o muhteşem ruhunu yaşattık. Korkmadık. Hakka tapan istiklal için çok çalıştık. Ayasofya'yı zincirlerinden bu imanla kurtardık.

Erdoğan: Bana ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler, 'İmam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak' derdim - Resim : 3

"İMAM HATİPLER DİRENİŞİN VE DİRİŞİŞİN SEMBOLÜDÜR"

Bu ülkenin her bir vatandaşı bizim için önemlidir. Biz okullar arasında ayrım yapmıyoruz. İmam hatipler direnişin ve dirilişin sembolüdür.

"EZAN YOKSA, İMAN YOKSA VATAN YOKTUR"

Kahraman ordumuz kahramansız kalmasın diye varız. Eğer bu topraklardan Müslümanlığı, ezanları, camiyi, Kur'anı çekip alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Geride millet de kalmaz memleket de kalmaz. Bu topraklar 2 asırdır saldırı altında. En çok da inanç sistemimize saldırıyorlar. Ezan yoksa, iman yoksa vatan yoktur, millet yoktur, Türkiye yoktur. İmam hatip mücadelesi bir iman mücadelesidir, varlık-yokluk mücadelesidir. 

Erdoğan: Bana ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler, 'İmam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak' derdim - Resim : 4

"MASUM GİBİ GÖRÜNEN İÇERİKLER, SİNSİ BİR UR GİBİ"

Her türlü yalanla, iftirayla özellikle imanımızı hedef alıyorlar. Bugün de iman kulemizi kuşatamayacaklar. Gençliğin ahlakı, imanı, aile kurumu dolayısıyla vatanımız bir saldırının altındadır. Masum gibi görünen o içerikler, sinsi bir ur gibi milletimizin imanını hedef almaktadır.

"İSRAİL, GAZZE'DE DURMAYACAK"

İsrail, Gazze'de durmayacak, İsrail, bu şekilde devam ederse gözünü başka yere dikecek. Tüm ülkeler İsrail şımarıklığına karşı nerde durmalarını bilmeleri gerekmektedir. İsrail'in devlet terörünü durduracak yegane adım İslam ülkelerinin ittifakıdır.

Erdoğan: Bana ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler, 'İmam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak' derdim - Resim : 5

"TSK, BAŞARILARIYLA DAHA DA GÜÇLENİYOR"

TSK'nın gönlünden imanı alırsanız geriye bir şey kalmaz. Başörtüsüyle, imam hatiplerle uğraşan bir ordunun kabiliyetlerini nasıl yitirdiğine şahitlik ettik. Kahraman ordumuz hiç hak etmediği sıfatlarla anılır oldu. Ordumuz şimdi hamdolsun aslına özüne dönüyor. TSK, başarılarıyla daha da güçleniyor. Bu ordu milletin ordusudur. Bu ordu milletindir ve milletimizin gözbebeğidir. Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Geçen diploma töreninde kılıçlar çektiler, bu kılıçları kime çekiyorsun. Bununla ilgili araştırmalar yapılıyor. Birkaç tane kendini bilmez,  bunlar da temizlenecek.

"KILIÇ ÇEKENLERİN ORDUMUZDA BULUNMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Geçen diploma töreninde kılıçlar çektiler, bu kılıçları kime çekiyorsun. Bununla ilgili araştırmalar yapılıyor. Birkaç tane kendini bilmez,  bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bu oyuna nasıl gelindi. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Üniversiteyle görüşmemizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine fırsat vermeyiz. Gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız.

Erdoğan: Bana ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler, 'İmam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak' derdim - Resim : 6

"BİZ YOKKEN BU DAVA VARDI, YARIN OLMASAK DA DEVAM EDECEK"

Sevgili kardeşlerim, tarihin bir sahnesinde görev aldık, yetki aldık ve üstümüze düşen vazifenin hakkını yerine getirmek için mücadele verdik. Bu uzun soluklu bir yürüyüştür. Biz yokken bu dava vardı ve yarın olmayacağız ama bu dava devam edecek. Bayrağa siz teslim olacaksınız, siz imam hatiplisiniz. Her birinizin omuzundaki yükün farkında olacağınıza inanıyorum. Yolunuz uzun, vazifeniz çetin ama unutmayın, Allah sizinle beraberdir." şeklinde konuşmasını tamamladı.

Erdoğan: Bana ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler, 'İmam hatiplerin önündeki engelleri kaldırmak' derdim - Resim : 7

Kilis'te deve kuşu bulundu MİT'ten nokta operasyon Vaniköy'deki yer yeniden ağaçlandırılacak Marmara ve Adalar'a Bakanlık koruması