Epstein davasında 'işkence gören Türk çocuk' iddiası

Dünyayı kasıp kavuran Epstein davası sonrasında Türkiye'den birçok depremzede çocuğun kaçırıldığı ve Epstein'in örgütü için fuhşa sürüklendiği iddia edilmişti. Öyle ki, sosyal medyada dolaşan bir videoda, küçük bir çocuğun 'özür dilerim Arthur' dediği iddia edilen görüntülerin bir Türk çocuğa ait olduğu söylenmişti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin yaptığı açıklamalarda bu iddiaların asılsız olduğu söylendi. İşte detaylar...

Epstein davasında 'işkence gören Türk çocuk' iddiası
  • 2019'da hapishanede ölü bulunan Jeffrey Epstein'in davasının dosyaları basına sızdıkça korkunç iddialar ortaya çıkıyor.
  • Sosyal medyada dolaşan görüntülerde küçük bir çocuğun 'Özür dilerim Arthur' dediği ve işkence gören bu çocuğun Türk çocuğu olduğu iddia edildi.
  • Sosyal medyada konuyla ilgili çıkan bir iddia, Türkiye’de bir anda gündemin üst sıralarına yerleşti.

  • Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden konuyla ilgili açıklama geldi.  

Epstein davasında 'işkence gören Türk çocuk' iddiası - Resim : 1

  • Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin yaptığı açıklamalara göre, söz konusu görüntülerin, Ocak 2021'de Brezilya basınında yer aldığı tespit edildi.

Epstein davasında 'işkence gören Türk çocuk' iddiası - Resim : 2

  • Brezilya basınına yansıyan görüntüler incelendiğinde çocuğun Türkçe değil, Portekizce konuştuğu belirlenmiştir.
  • Haberlerde, Mato Grosso do eyaletinde bir babanın çocuğuna işkence uyguladığı ve tutuklanmasının talep edildiği belirtilmektedir.

Bahar Candan soruşturmasında 3 kişi daha tutuklandı Hakkari'de kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi! Yüzlerce yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor Son dakika! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan taziye mesajı Ev sahibi kiracısına sopayla saldırdı