Enflasyon, İsrail, yeni anayasa... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yasama yılı açılında önemli mesajlar

Son Dakika: TBMM'de 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1982 anayasasının miadının dolduğunu belirterek yeni anayasa mesajı verdi. Ekonomi programının olumlu sonuçlar verdiğini ifade eden Erdoğan, "Enflasyonda kalıcı düşüş trendine girmiş bulunuyoruz" dedi. Sözü Gazze'den sonra Lübnan'a saldırmaya başlayan İsrail'e getiren Erdoğan, "İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır" ifadelerini kullandı.

Enflasyon, İsrail, yeni anayasa... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yasama yılı açılında önemli mesajlar

TBMM'de 28. Dönem 3. Yasama Yılı başladı. Yeni yasama yılının ilk TBMM Genel Kurulu Toplantısı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Erdoğan, Meclis'e gelişinde TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından resmi törenle karşılandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Onur Kıtası'nı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Şeref Kapısı önünde karşıladı.

Enflasyon, İsrail, yeni anayasa... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yasama yılı açılında önemli mesajlar - Resim : 1

Genel Kurul'da milletvekillerine hitap eden Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Aziz milletim, sayın başkan, değerli vekiller. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. TBMM'nin 28. dönem 3. yasama yılının ülkemize milletimize hayırlı olsun.

Meclis'imizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş savaşımızın gazi ve şehitlerini saygı ile yad ediyorum. 28. dönem meclisimiz ilk 2 yasama yılında yoğun faaliyet içinde oldu. Şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki yasama yıllarında da meclisimiz özverili yasama yılı geçirecek ve milletin ihtiyacı olan kanunları çıkaracaktır. Hepiniz için hayırlı bereketli, verimli bir yıl olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Enflasyon, İsrail, yeni anayasa... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yasama yılı açılında önemli mesajlar - Resim : 2

TBMM, 23 Nisan 1920'de açılmış, milli mücadeleyi sevk ve idare etmiş, istiklal harbimizi zafere taşımız 29 Ekim 1923'te de cumhuriyeti kurmuştur. Türkiye parlamento tecrübesi ile asırlarca birikime sahiptir. Milletimiz Selçuklu'dan günümüze istisnai milletlerden biridir. Meclis'imiz milletimizin hürriyetinin somut nişanesi olarak daima var olacak, nice seneler milletimize alnının akıyla hizmet edecektir.

Milletimiz gazi ünvanını bileğinin gücü ile elde etmiştir. 15 Temmuz'da bombalanan Meclisimiz vekillerimiz sayesinde milletimize cesaret vermiş ve meclisini savunarak gazi ünvanını bir kez daha teyit etmiştir. Bu meclis şartların en çetin olduğu dönemlerde bile bir çıkış yolu bulmayı başarmıştır. Bu meclis, arkamızda yazan "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" şiarına hakkı ile sahip çıkmıştır.

Enflasyon, İsrail, yeni anayasa... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yasama yılı açılında önemli mesajlar - Resim : 3

"82 ANAYASASININ MİADI DOLDU"

12 Eylül askeri darbesi sonrasında silahların gölgesindeki mevcut anayasa milletimize biçilmiş dar bir gömlektir. İrili ufaklı 20'den fazla değişiklik milletin memnuniyetsizliğini göstermektedir. 82 anayasasının miadı doldu. Büyük hedef ve iddialarını gerçekleştirmemiz yeni uzlaşmacı özgürlükçü sivil anayasa ile mümkündür. Yeni sivil anayasa ihtiyacı kendini günden güne daha fazla belli ediyor.

Enflasyon, İsrail, yeni anayasa... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yasama yılı açılında önemli mesajlar - Resim : 4

"KUTUPLAŞTIRICI DEĞİL UZLAŞTIRICI, YASAKÇI DEĞİL ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ANAYASA"

AK parti ve cumhur ittifakı olarak kendi hazırlıklarımızı titiz şekilde yapıyoruz. Tüm fikirlere kapımızı kapatıyoruz demek değildir. Her fikre saygı duyar her düşünceyi dinleriz. Kutuplaştırıcı değil uzlaştırıcı, yasakçı değil özgürlükçü olması temel ve sarsılmaz ilkemizdir. Milleti ve devleti birbirinden ayrı düşünmek mümkün değildir. Devlet milletin üzerimde değildir. Millet de devletsiz ayakta kalamaz. Ne devletimizin zayıflatılmasına ne de milletin ayrıştırılmasına eyvallah etmeyiz. Yeni anayasa devleti ve milleti ayrı yerlere koyan değil devlet ile milleti kucaklaştıran niteliklere haiz olmalı.

"HİÇ KİMSE MAHKEMELERİMİZİ BASKI ALTINA ALMAYA KALKIŞMAMALIDIR"

Hiç kimse mahkemelerimizi baskı altına almaya kalkışmamalıdır. Mahkemelerimin tehdit edilmesine müsaade etmemeliyiz.

Enflasyon, İsrail, yeni anayasa... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yasama yılı açılında önemli mesajlar - Resim : 5

EKONOMİ MESAJLARI

14-28 Mayıs seçimleri sonrasında uygulamaya başladığımız istikrar ve reform programımız meyvelerini veriyor.

"CARİ AÇIĞI SÜRDÜRÜLEBİLİR DÜZEYE ÇEKTİK"

Merkez Bankası'nın rezervleri 156 milyar doları aştı. Türkiye'nin artık rezerv meselesi yoktur. Cari açığı sürdürülebilir düzeye çektik. Cari açık temmuzda 20 milyar doların altına indi. 2023'te ihracatımız 256 milyar dolarla rekor kırdı.

"MİLLİ GELİRİMİZ 1 TRİLYON 119 MİLYAR DOLARA ULAŞTI"

Milli gelirimiz 1 trilyon 119 milyar dolara ulaştı. Milli gelirde psikolojik eşiği aşmayı başardık.

"TÜRKİYE'Yİ SİYASİ SEBEPLERLE ANILAN GRİ LİSTEDEN ÇIKARDIK"

Kredi notu 3 kuruluş tarafından yükseltilen öteki ülke olduk. Türkiye'yi siyasi sebeplerle anılan gri listeden çıkardık. 114 milyar dolarlık ilave faturaya rağmen mali disiplinden taviz vermedik.

"ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ TRENDİNE GİRMİŞ BULUNUYORUZ"

Enflasyonda kalıcı düşüş trendine girmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüş devam edecek. Gıda enflasyonu 4 yıl sonra aylık bazda negatife geldi. Milletimiz bu düşüşü mutfağında çarşıda pazarda daha fazla hissedecektir. Bizim bir tane gündemimiz var o da vatandaşımızın refahını kalıcı biçimde artırmaktır.

"TÜRKİYE'YE KAYBETTİREREK SİYASET YAPILMAZ"

Türkiye'ye kaybettirerek siyaset yapılmaz millete faydalı olunmaz.

Deprem bölgesinin ayağa kaldırılması gündemimizin ilk maddesi. Yuvası yıkılan, yakınlarını kaybeden kardeşlerimizin yanından olacak, güvenli yuvalarını peyder pey teslim edeceğiz.

Enflasyon, İsrail, yeni anayasa... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yasama yılı açılında önemli mesajlar - Resim : 6

"İSRAİL, DÜNYADAN GEREKEN TEPKİYİ ALMAMAKTA"

İsrail'in Filistin'deki terör ve soykırım bugünlerde Lübnan'a uzandı. Dün işgal güçleri Lübnan'a karadan girdiğini duyurdu. İsrail bir yandan Gazze'de soykırım yaparken aynı anda bölge ülkelerini kendi ateşine çekmek için her türlü provokasyonu deniyor. Bütün bölgeyi ateşe atmayı amaçlayan Gazze'de 42 bin insanı katleden, şimdi de Lübnan'da katliama başlayan İsrail, dünyadan gereken tepkiyi almamakta. Bunu BM Genel kurulunda da ifade ettim.

"HİTLER GİBİ NETANYAHU DA DURDURULACAK"

İsrail, Netanyahu isimli hitler benzeri kişinin yönetiminde soykırım işlemiştir. Utanç verici bu tabloya rağmen bazı ülkeler İsrail'e destek sağlamaya devam ediyor. Diğer ülkeler de susarak bu vahşete ortak oluyor. Ne yaparsa yapsın İsrail, er ya da geç durdurulacak. Kendini dev aynasında gören hitler gibi Netanyahu da aynı şekilde durdurulacak. Anaların, babaların ahı bu zalimleri rezil rüsva edecektir. Bugün batıdakiler başta olmak üzere devletlerin alnına yapışan o kara leke unutulmayacaktır. Halkı Müslüman olan o yöneticiler bu teröre sessiz kalması bir utanç vesilesi olarak asırlarca silinmeden kalacak.

"MÜSLÜMAN ÜLKELER ORTAK BİR TEPKİ GÖSTERMEDİ"

Bugün 360 gün oldu soykırım başlayalı. 42 bin kardeşimiz alçakça şehit edildi. İnsanlığa dar tüm değerleri ayaklar altına aldılar. Müslüman ülkeler bir ortak tepki göstermedi. Müşterek bir tavır dahi sergilenmedi. Hamas'ın kabul ettiği ateşkese zorlayıcı hiçbir adım atılmadı. Susmak, bu şebekenin saldırganlığından kurtaramayacak. Bu duygusuzluğun sona ermesi için hakkı savunmaya, zalimler karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Siyonist lobinin itibar suikastlarına boyun eğmeyeceğiz.

Enflasyon, İsrail, yeni anayasa... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yasama yılı açılında önemli mesajlar - Resim : 7

"İSRAİL GÖZÜNÜ TÜRKİYE'YE DİKECEK"

Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Bütün hesap bunu üzerinedir. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız. Bedeli ne olursa olsun Türkiye İsrail'in karşısında durmaya devam edecektir.

"BİZ TÜRKİYE OLARAK LÜBNANLILARI ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Lübnan'a kara harekatının sonuçları geçmiştekilere benzemeyecek. Tüm devlet ve uluslararası kuruluşlar, daha fazla çocuk ve kadın ölmeden İsrail'i durdurmalıdır. Biz Türkiye ve Türk milleti olarak bu zor günlerinde Lübnanlıları asla yalnız bırakmayacak kendilerini destekleyeceğiz."

Kaynak: haberet.com

İstanbul'daki Bakım Çalışmaları CHP ve SPD Arasındaki İşbirliği Güçleniyor Dijital Bağımlılık ve Aile Çalıştayı'nda Önemli Mesajlar Türkiye, Elektrikli Araç Şarj Ünitelerinde Avrupa'nın Lideri