Enerji uzmanı Mehmet Öğütçü Halk TV yayınından seslendi: Karadeniz gazının 2.5 yılda çıkarılması bir başarıdır

Enerji uzmanı Mehmet Öğütçü, Halk TV canlı yayına bağlanarak Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın 2.5 yıl gibi kısa bir sürede karaya ulaştırılmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi. Öğütçü, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını büyük oranda telafi edecek projeyi eleştiren muhalifleri de “Enerji partiler üstü bir konudur" diyerek uyardı.

Karadeniz'de keşfedilen ve Türkiye'yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtaracak doğalgaz rezervlerinin ilk etabı karaya ulaştırıldı. 

Türkiye'nin 35 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak olan rezervler karaya ulaştırılırken, muhalefet partilerinin konuya ilişkin sessiz kalması dikkatleri çekerken muhalefete yakınlığıyla bilinen Halk TV'ye bağlanan uzmandan övgü dolu sözler geldi.

SEZAR'IN HAKKI SEZAR'A
Enerji uzmanı Mehmet Öğütçü, Sanem Tolunay Ilgaz'ın yayına bağlanarak Karadeniz gazının 2.5 yıl gibi kısa bir sürede keşfedilmesinin büyük bir başarı olduğunu söyledi. Öğütçü, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Şunun da altını çizmek lazım. Sezar'ın hakkı Sezar'a diyorum burada. Böyle bir projenin 2.5 yılda, 35 ayda tamamlanmış olması bir başarıdır. Bunu hiçbir şekilde küçümsemeyelim. haksızlık etmeyelim. ben bile başlangıçta, ilk konuştuğumuzda 2020'de "bu mümkün değil" dedim. Dünyadaki diğer projelerden örnekler verdim. Arkasında büyük sermayeler, büyük teknoloji olan firmalar bu tür projeleri en erken 3.5, 4 yılda bitiriyorlar. 7 yıla kadar uzadığı oluyor. Karadeniz son derece zorlu bir coğrafya. bu çok zordur ve gerçekleşti bunun da altını çizmek lazım.

"MUHALEFET ELEŞTİREL DAVRANMASIN"
Bu bir başarıdır. Onun için belki muhalefetin bu konularda sadece eleştirel davranmayıp, bunu tavsiye ediyorum... Çünkü enerji benim gözümde partiler üstü bir konudur. kesinlikle ulusal bir konudur. çünkü ulusal güvenliğimizle alakalı bir konudur. Yani tıpkı dış politika, terörle mücadele, ülkenin refahı, kalkınması gibi partiler üstü bir konudur. Öyle ele alınması gerekir."

RUS GAZI İDDİASI
Öte yandan CHP'ye yakınlığıyla bilinen Can Ataklı, Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın Rus gazı olduğunu iddia etmiş, "Hassas yoksullaştırılmış ve cehalete itilmiş toplumların en yumuşak kesimi bedava lafıdır. Büyük bir kandırmaca. Doğalgaz bağlantısı güya kuruldu. Karadeniz gazı sisteme veriliyor diye anlatıyorlar. Tabii en önemlisi Erdoğan'ın büyük müjde veriyorum diye adeta ulufe dağıtır gibi sanki kendi cebinden malından veriyormuş gibi 1 ay boyunca bedava 12 ay oyunca da 25 metreküpten para almıyoruz gibi halkı tamamen kandırmaya yönelik" ifadelerini kullanmıştı.

Yüzlerce insanın canını yakan kripto tosuncuk tutuklandı Maaş zammı hangi tarihte netleşecek? Bayram dönüşü trafiği başladı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar