Süleyman Soylu Haberet'e konuştu: Avrupa narkotik modelimizi örnek alacak

Süleyman Soylu, 'En İyi Narkotik Polisi Anne' etkinliğinde Haberet'e özel açıklamalarda bulundu. Soylu, "Tüm dünyaya tüm Avrupa'ya, Türkiye'de uyuşturucuyla mücadelenin nasıl başarılı olduğunun örneğini göstereceğiz inşallah" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ etkinliğinde bağımlı anneleriyle bir araya geldi. İstanbul Akgün Otel’de gerçekleşen etkinlikte konuşan Bakan Soylu, “Güçlü bir aile yapımız var. 18 yaşına gelen çocukları kapıya koyan bir tutum çok şükür bizde yok” sözleriyle annelere seslendi.

"BAĞIMLI ANNELERİ GECE BENİ ARIYORLAR, GÜNDÜZ BENİ ARIYORLAR"

Haberet'e konuşan Süleyman Soylu, "Çok uzun zamandır bir mücadele yapıyoruz uyuşturucuyla ve bu mücadeleyi bu annelerle yapıyoruz. Onlar bu mücadeleyi nasıl yaptığımızı biliyorlar. Çünkü gece beni arıyorlar, gündüz beni arıyorlar. Ben arkadaşlarımı arıyorum. Hep beraber 360 derece bir mücadele yapıyoruz ve onların mücadelesi sadece çocuklarını kurtarmak için değil. Başkalarının da bu illete buluşmamasını temin etmek için bir mücadele ve doğru istikamette doğru yolda gidiyoruz. Çünkü uyuşturucu kullananları sayıları azalıyor. Aynı zamanda ilk kez uyuşturucu satıcılarının sayıları azalıyor. Hem ticaretine yönelik hem de kullanıcısına yönelik ciddi bir azalmayı hep beraber görüyoruz. Tüm dünyaya tüm Avrupa'ya, Türkiye'de uyuşturucuyla mücadelenin nasıl başarılı olduğunun örneğini göstereceğiz inşallah" dedi.

SOYLU: AVRUPA BİZE SİZ BUNU NASIL YAPTINIZ DEDİ

Haberet'in sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, "Dikkat ederseniz kadına şiddette birtakım önerilerimiz, çalışmalarımız ve modellerimiz oldu. O modellerimiz Avrupa tarafından takdir ediliyor ve takip ediliyor. Şimdi de bu mücadelede ölüm sayılarının nasıl indiği konusunda ciddi bir takipteler ve bunu takdir ediyorlar. Şimdi ise bu mücadelenin arttığını görecekler. Aynısını trafikte yaşadık. Trafikte ölüm sayıları 7 bin 427'den 5 bin 200'e düşünce 'siz bunu nasıl yaptınız' dediler ve biz bunu nasıl yaptığımızı onların hazırladığı uluslararası konferanslarda anlattık. Arkadaşlarını gönderdiler, modellerimizi öğrendiler, burada da modelimizi öğrenecekler" ifadelerini kullandı.

“BATI’DA KİMSE UYUŞTURUCU SATICILARININ BACAKLARINI KIRIN DEMİYOR”

Yemekli bir davette bağımlı anneleriyle buluşan Süleyman Soylu, batı ülkelerinden örnekler vererek Belçika, Hollanda ve Amerika’da yakalanan kokainlerden bahsetti. Soylu, “Orada kimse uyuşturucu satıcılarının bacaklarını kırın demiyor, biz dedik ve demeye de devam edeceğiz” dedi.

‘UYUMA’ UYGULAMASINI 600 BİN KİŞİ İNDİRDİ
Bağımlı annelerine seslenen Süleyman Soylu, “2016’da uyuşturucuların yüzde 24’ü Ağrı, Van ve Hakkari’de yakalanıyordu. Bu oran düştü. Hayata geçirdiğimiz ‘Uyuma’ uygulamasını 600 bin kişi indirdi. ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’nu ilk biz gerçekleştirdik. Birçok yöntemi aynı anda uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

“UYUŞTURUCU İLE YAPTIĞIMIZ MÜCADELEYİ BÜTÜN DÜNYA ÜLKELERİ REHBER ALACAKTIR”
Uyuşturucu akışının rotasının değiştiğini söyleyen Bakan Soylu, “PKK en büyük uyuşturucu satıcısıdır. Uyuşturucu ihbarlarında kimlik gizliliğini sağlıyoruz. Uyuşturucu ile yaptığımız mücadeleyi bütün dünya ülkeleri rehber alacaktır” dedi.

Kaynak: haberet.com

CHP'den çarpıcı Muharrem İnce tespiti! Parti Sözcüsü Faik Öztrak 15 Mayıs'a dikkat çekti Merdan Yanardağ kimdir, kaç yaşında, nereli? Adana'da seçim çalışması yapan AK Parti Milletvekili Adayı Fatima Yurduseven'e tehdit kamerada! Son dakika!"Kılıçdaroğlu'na suikast" iddiasında bulunan Merdan Yanardağ hakkında soruşturma