Elon Musk ilk kez Threads hakkında yorum yaptı: Rekabet iyidir, hilekarlık değil

Twitter'a rakip sosyal meyda platformu olan Threads'i kuran Facebook'un kurucusu Mark Zukerberg'e Twitter'ın patronu Elon Musk'tan ilk cevap geldi! Musk'ın avukatının dün Zuckerbeg'e Twitter'ın ticari sırlarının, fikri mülkiyet haklarının ve verilerinin çalınması nedeniyle Meta'yı dava etmekle tehdit eden bir mektup gönderdiği haberinin altına "Rekabet iyidir, hilekarlık değil" yanıtı veren Musk adeta iddiaları doğrulamış oldu.

Elon Musk ilk kez Threads hakkında yorum yaptı: Rekabet iyidir, hilekarlık değil

Facebook'un kurucusu ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Twitter'a rakip olan sosyal medya uygulaması Threads'i kullanıma açtı.

Saatler içerisinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan uygulama hakkında çıkan iddialar ise gündemi adeta sarstı.

TEHDİT DOLU MEKTUP

Twitter'da yer alan bir haber sayfasının aktardığına göre Twitter'ın patronu Elon Musk'ın avukatı Alex Spiro, dünyada bomba etkisi yaratan Threads hakkında Zuckerberg'e Twitter'ın ticari sırlarının ve fikri mülkiyet haklarının sistematik, kasıtlı ve yasa dışı bir şekilde kötüye kullanılması veTwitter verilerinin çalınması nedeniyle Meta'yı dava etmekle tehdit ettiği bir mektup gönderdi.

Spiro tarafından Meta'ya gönderilen mektubun görüntüleri ise sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

Söz konusu iddialarda, Meta tarafından işe alınan eski Twitter çalışanlarının paylaştığı ticari sırların olduğu ve Meta'nın hizmet şartlarını ihlal ederek Twitter'ın verilerini çalmış olabileceği yer aldı.

Musk'ın paylaşımı
Musk'ın paylaşımı

"REKABET İYİDİR, HİLEKARLIK DEĞİL"

Bu paylaşımlara ise Elon Musk cevap olarak "Rekabet iyidir, hilekarlık değil" ifadelerini kullandı. Musk'ın bu cevabı, iddiaları doğrulayan bir adım olarak yorumlandı.

Sızdırılan mektupta ise şu ifadeler yer aldı:

Meta'ya gönderilen mektup
Meta'ya gönderilen mektup


"TWITTER'IN ESKİ ÇALIŞANLARI BİRÇOK BELGEYİ SAKLIYOR"

Sayın Zuckerberg: Twitter, Inc.'in ("Twitter") halefi olarak X Corp. adına yazıyorum. Yakın zamanda başlattığınız "İplikler" uygulamanızla ilgili son raporlara dayanarak, Twitter'ın Meta Platformlarının ("Meta") Twitter'ın ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyetini sistematik, kasıtlı ve yasa dışı bir şekilde kötüye kullandığına dair ciddi endişeleri var. Geçen yıl Meta, düzinelerce eski Twitter çalışanını işe aldı. Twitter, bu çalışanların daha önce Twitter'da çalıştığını biliyor; bu çalışanların Twitter'ın ticari sırlarına ve diğer yüksek düzeyde gizli bilgilere erişimi olduğunu ve bu bilgilere erişmeye devam edeceğini; bu çalışanların Twitter'a devam eden yükümlülükleri olduğunu; ve bu çalışanların birçoğunun Twitter belgelerini ve elektronik cihazları uygunsuz bir şekilde sakladığını. Bu bilgiyle Meta, kasıtlı olarak bu çalışanları, Meta'nın rakip uygulamasının gelişimini hızlandırmak için Twitter'ın ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyetini kullanmaları amacıyla Meta'nın taklitçi "Konuları" uygulamasını birkaç ay içinde geliştirmeleri için görevlendirdi. hem eyalet hem de federal yasaların yanı sıra bu çalışanların Twitter'a karşı devam eden yükümlülüklerini ihlal etmek. Twitter, fikri mülkiyet haklarını sıkı bir şekilde uygulama niyetindedir ve Meta'nın herhangi bir Twitter ticari sırrını veya diğer yüksek düzeyde gizli bilgileri kullanmayı durdurmak için acil adımlar atmasını talep eder. Twitter, fikri mülkiyetinin Meta tarafından daha fazla tutulmasını, ifşa edilmesini veya kullanılmasını önlemek için daha fazla bildirimde bulunmaksızın hem hukuk yollarına hem de ihtiyati tedbire başvurma hakkı dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm hakları saklı tutar.
Meta'ya gönderilen mektup
Meta'ya gönderilen mektup

"TWITTER VERİLERİNİN KOPYALANMASI YASAKTIR"

Ayrıca, Meta'nın Twitter'ın takipçilerini veya takip eden verileri tarama veya kazıma faaliyetinde bulunması açıkça yasaklanmıştır. Twitter'ın Hizmet Şartlarında belirtildiği gibi, herhangi bir Twitter web sitesi, SMS, API'ler, e-posta bildirimleri, - uygulamalar, düğmeler, widget'lar, reklamlar ve ticaret hizmetleri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere - herhangi bir Twitter hizmetinin taranmasına yalnızca "yapıldığı takdirde" izin verilir. https://twitter.com/robots.txt adresinde bulunan robots.txt dosyasının" hükümlerine uygun olarak. Robots.txt dosyası, özellikle Twitter'ın takipçilerinin veya aşağıdaki verilerin taranmasına izin vermez. Twitter'ın önceden izni olmadan herhangi bir nedenle herhangi bir Twitter hizmetinin kopyalanması açıkça yasaktır. Twitter, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın hem hukuk yollarına hem de ihtiyati tedbire başvurma hakkı dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm hakları saklı tutar. Lütfen bu mektubu Meta'nın Twitter, Meta ve/veya şu anda Meta için çalışan eski Twitter çalışanları arasındaki bir anlaşmazlıkla ilgili olabilecek tüm belgeleri saklaması gerektiğine dair resmi bir bildirim olarak kabul edin. Bu, bunlarla sınırlı olmamak üzere, bu eski Twitter çalışanlarının işe alınması, işe alınması ve işe alınmasıyla ilgili tüm belgeleri, Meta'nın rakip Threads uygulamasının geliştirilmesini ve bu eski Twitter çalışanları ile herhangi bir aracı, temsilci veya çalışan arasındaki tüm iletişimleri içerir.  En derin saygılarımla, Alex Spiro
Ersan Şen: Erdoğan söylediklerini bir bir yapıyor Fahrettin Altun'dan kültürel hegemonya paylaşımı Ticaret Bakanlığı'ndan 'araç ilanı' açıklaması! Para cezası uygulanacak Bakırköy'de arızalanan metrobüs yolcuları mağdur etti