Ekrem İmamoğlu'nun açılışa davet edilme konusunun aslı ortaya çıktı

Yarın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın katkıları ile tekrardan hizmete alınan Sirkeci-Kazlıçeşme tramvay hattının açılışı yapılacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışa davet edildiğini belirtse de AK Parti tarafı bunu yalanladı. Haberet yazarı Halil Kurbetoğlu, işin aslını aktardı. İşte detaylar...

Ekrem İmamoğlu'nun açılışa davet edilme konusunun aslı ortaya çıktı
  • Uzun yıllardır banliyö hattı olarak hizmet veren Sirkeci-Kazlıçeşme hattı, Fatih Belediyesi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın çalışmasıyla yeniden aktif hale getirildi.
  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yarın açılışı yapılacak ulaşım hattının törenine davet edildiğini belirtti.
  • AK Parti tarafı ise bunu yalanladı. İBB Başkan adayı Murat Kurum, "Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış.” şeklinde konuştu.

MURAT ONGUN'DAN BELGE GELDİ

  • İBB Sözcüsü Murat Ongun ise Fatih Belediyesi'nden gelen davetiye postasını paylaşarak, İmamoğlu'nun açılışa davet edildiğini belirtti.

Ekrem İmamoğlu'nun açılışa davet edilme konusunun aslı ortaya çıktı - Resim : 1

İŞİN ASLI ORTAYA ÇIKTI

  • Haberet Yazarı Halil Kurbetoğlu ise davetiyenin altında yatan gerçeği açıkladı.
  • Kurbetoğlu, "İşin aslı şu: Fatih Belediyesi zaman zaman şehrin önemli olaylarında açılış, lansman vs. bilgilendirme olarak kurumlara mail geçiyor. Bu kapsamda İBB’ye de mail atılıyor. Mailin akabinde İBB Özel kalemi Kadriye Kasapoğlu, Fatih Özel kalem müdürü Mahmut Ekşi’yi arayıp bunun bir davet olup olmadığını soruyor. Özel kalem müdürü Mahmut Ekşi bunun bir davet olmadığını, bir bilgilendirme maili olduğunu ifade ediyor. İmamoğlu ve ekibi konuyu çok iyi bildikleri halde polemik yaratıyor. Konu bundan ibaret." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak Erbakan, kabri başında anıldı Bursa'da 3.4 büyüklüğünde bir deprem daha! Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde 2 terörist etkisiz hale getirildi