Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un '650 bin konut' projesinin yapılmaması gerektiğini savundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerindeki adayı Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum’un İstanbul’da deprem tedbirleri kapsamında açıkladığı 650 bin konutun dönüştürülmesi projesinin asla yapılmaması gerektiğini savundu. Kurum'dan da İmamoğlu'nun sözlerine yanıt gecikmedi. İstanbul'da dönüşümün siyaset üstü bir konu olduğunu belirten Kurum, "İstanbul için vizyonlarının bizim projelerimizi kavrayabilecek düzeyde olmasını beklemiyorum" dedi.

  • Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum'un geçtiğimiz günlerde açıkladığı "650 bin konutun yerinde dönüşümü"ne ilişkin skandal ifadeler kullandı.

"ASLA OLAMAYACAK VE OLMAMASI GEREKEN BİR PROJE"

  • Kurum'un bu vaadinin boş ve yanlış olduğunu savunan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:
"650 bin konut gibi asla yapılamayacak, asla olamayacak ve olmaması gereken bir proje. Yaptığı açıklamalarla Ekrem İmamoğlu ve ekibinin ortaya koyduğu başarılı süreci nasıl sabote edebiliyorlar."

Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un '650 bin konut' projesinin yapılmaması gerektiğini savundu - Resim : 1

KURUM: ŞAŞIRMADIM

  • İmamoğlu'nun açıklamasını gören Kurum'dan cevap gecikmedi. Vaadini eleştiren İmamoğlu'na sosyal medya üzerinden yanıt veren Kurum şunları kaydetti:
  • "İstanbul’da 600 bini acil dönüşmesi gereken 1.5 milyon riskli konut varken, mevcut İBB Başkanı'nın 650 bin konut dönüşüm vaadimizi “OLMAMASI GEREKEN” bir proje olarak görmesine şaşırmadım.

Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un '650 bin konut' projesinin yapılmaması gerektiğini savundu - Resim : 2

"BİZİM PROJELERİMİZİ KAVRAYABİLECEK VİZYONDA OLMASINI BEKLEMİYORUM"

  • Sürekli bahane üreten, kentsel dönüşüm projelerine dava açan bir anlayışın kabiliyetlerinin, İstanbul için vizyonlarının bizim projelerimizi kavrayabilecek düzeyde olmasını beklemiyorum.
  • Hep söylüyoruz: Bu konu siyaset üstüdür. İstanbul'un deprem gerçeğine karşı kaybedecek 1 saniyesi dahi yoktur.
  • Halkımızın gönlü ferah olsun. Milletimizin meselelerini dert etmeyenlerden, bunları siyasi malzeme yapanlardan 31 Mart’ta kurtulacağız.
  • 1 Nisan, İstanbul’un geleceğine endişesiz ve güvenle bakmak isteyenler için yeni bir gün olacak.

Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un '650 bin konut' projesinin yapılmaması gerektiğini savundu - Resim : 3

KURUM'UN 650 BİN KONUT SÖZÜ

  • Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ile uzun zamandır görüşen Cumhur İttifakı İBB Başkan adayı Murat Kurum, geçtiğimiz gün 'Risksiz İstanbul' başlığıyla megakent için hazırladıkları dönüşüm projelerini açıklamıştı. 

"İSTANBUL'U DÖNÜŞTÜRMEK ZORUNDAYIZ"

  • Kurum 5 yıl içinde 650 bin konutun dönüşümünü sağlayacaklarını belirterek şunları kaydetmişti:
  • "Hem Türkiye'nin hem de dünyanın kabul ettiği bilim insanımız. 'Bu konuda sizinle çalışabilir miyiz?' dediğimizde 'Tabi ki' dedi. 'İstanbul'da depreme karşı ne yapabiliriz?' diye sorduğumuzda bize ışık tuttu. Söz konusu insan olunca parti ayrımı yapamazsınız. İstanbul dönüşmeli. Biz İstanbul'u dönüştürmek zorundayız. 31 Mart'ta İstanbullular bunun kararını verecek. Hazırladığımız projeler öyle maket değil, hepsi yapılmış, gerçek projeler. 5 yıl içerisinde 650 bin konutun dönüşümünü sağlayacağız. 100 bin de kiralık konut yapacağız ve bu konutlar da satılmayacak. Bütünleşik bir afet yönetim planı ortaya koyacağız. İstanbul'umuzun dijital ikizini oluşturacağız. Atatürk Havalimanı'na Afet Yönetim Merkezi kuracağız."

Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un '650 bin konut' projesinin yapılmaması gerektiğini savundu - Resim : 5

Kaynak: haberet.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Akşener'in sözlerine yanıt verdi İYİ Parti'de suikast girişimi! 20 milyon TL'ye kiralık katille anlaştı Vali Yazıcı: Tüm ekipler saha taramaları için yönlendirilmiştir İslam ve Kur'an'a hakaret eden Avukat Feyza Altun gözaltına alındı