Ekmek Fiyatlarında Değişiklik Yok, Ama Tehlike Sinyalleri Var

Ekmek fiyatları bu ay değişmeyecek, ancak gelecekte artışlar bekleniyor. Federasyon Başkanı Balcı'dan açıklama geldi.

Ekmek Fiyatlarında Değişiklik Yok, Ama Tehlike Sinyalleri Var

Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Balcı, "Bu ay içinde kilogramı 50 liradan satılan ekmekte bir fiyat değişikliği olmayacağını ifade etmek istiyorum" dedi.

Fiyat Artışı Olmazsa Sonraki Dönemde Yansımalar Olacak

Balcı, ekmek fiyatındaki stabilitenin sürdüğünü, fakat un ve girdi fiyatlarındaki artışların fırıncıları zorladığını belirtirken, şu ifadeleri kullandı: "Yaptığımız çalışmalar netice vermezse, bu aydan sonraki süreçte ekmek fiyatına bunun yansıması ciddi anlamda olacak demektir."

Ekmeklik Buğday Hasadı Rekor Düzeyde

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanvekili olan Balcı, bu yıl ekmeklik buğday hasadının 14,5 milyon ton olduğunu, ancak bazı bölgelerde kalite sorunları yaşandığını dile getirdi. "Belli bölgelerdeki ürünün kaliteli olması, o bölgelerde fiyatların yükselmesine neden oldu" dedi.

Ekmek Fiyatlarının Makul Olması İçin Çalışmalar Sürecek

Balcı, "Bugün ekmeğin kilogram fiyatı 50 liraya satılıyorsa, bu fiyatı 65 lirada muhafaza etmek mümkün olmaz." diyerek, ekmek fiyatlarının yükselmesi durumunda bunun olumsuz etkileri olacağını vurguladı. Ayrıca, "Amacımız fiyat artışı yapmadan götürebilmek" ifadesini kullandı.

Ticaret Bakanlığı ile Sürekli İletişim Halindeyiz

Balcı, ilgili kurumlarla gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Hazine ve Maliye Bakanımız ile görüştük. Bu ay için ekmek fiyatları kilogramı 50 liradan satılıyor, bu fiyattan satılmaya devam edecektir. Ancak ilerleyen dönemde artışlar kaçınılmaz olabilir." dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Federasyon Genel Merkezi'nde...

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Federasyon Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ekmek fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaynak: AA

2024 Nobel Kimya Ödülü Sahiplerini Buldu CHP Lideri Özgür Özel, Atatürkçü Düşünce Derneği'ni Ziyaret Etti Bakan Uraloğlu: Discord'u kapattık diye çok acayip bir memnuniyet var Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar