Ebubekir Şahin RTÜK'ün verdiği cezalar hakkında açıklama yaptı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Halk TV, TELE1 ve FOX TV'ye ceza yağdırdı. Verilen cezalar Twitter'ın gündemine çığ gibi düştü. Ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Twitter hesabından açıklamada bulundu.

Ebubekir Şahin RTÜK'ün verdiği cezalar hakkında açıklama yaptı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), Halk TV, TELE1 ve FOX TV'ye ceza yağdırması gündeme oturdu. 

RTÜK, Halk TV'ye program durdurma cezası; FOX TV, Habertürk TV, FM TV, Kafa Radyo, Alem FM, Virgin Radio, Türkiye ve TGRT FM'e idari para cezası verdi. RTÜK, Halk TV'ye tam 3 kez program durdurma ve idari para cezası verdi.

CEZALAR NEDEN VERİLDİ
RTÜK'ten gelen açıklamaya göre, Halk TV'de yayımlanan 'Medya Mahallesi' programında "terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteren, terörün korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte" yayın yapıldığı, İstanbul ve Diyarbakır'da gerçekleşen terör saldırılarının yorumlanmasında "seçimlerle terör eylemlerini bağdaştırma gayreti içinde bulunulduğunu" tespit etti. Bu tespitler sonucunda Halk TV'YE tam 3 kez program durdurma ve idari para cezası yaptırımı uygulandı.

TELE1'de yayımlanan 'Açıkça' programında, Türkiye'de siyasi iktidarın terör örgütlerinin önünü açtığı ve bunun güvenlik birimleri tarafından organize edildiği iddialarının iftira niteliğinde olduğu, '18 Dakika' programında ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'ya hakaret edildiği gerekçesiyle kanala idari para cezası verildi.

Üst kurul, FOX TV'de İlker Karagöz'ün konuk ettiği TİP Sözcüsü Sera Kadıgil'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Bir tek gün pazara gitse şu cümleyi kurmaya utanır" sözleri nedeniyle FOX TV'ye %3 idari para cezası verdiğini belirtti.

Habertürk TV'ye argo kullanımı, FM TV'ye yasa dışı yardım kampanyası, Kafa Radyo, Alem FM, Virgin Radio, Türkiye ve TGRT FM'e ise yasal reklam sürelerini aştığı gerekçesiyle idari para cezası yaptırımı uyguladı.

RTÜK BAŞKANINDAN AÇIKLAMA GELDİ
Verilen cezaların sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulmasının ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından açıklama yaptı. Şahin, sosyal medyada 'mimik' yüzünden ceza kesildiği söylentilerine yaptığı açıklama ile cevap verdi. Başkan, cezanın "..yayında terör örgütlerini aklamak için kullanılan ifadeler" nedeniyle verildiğini belirtti.

Ebubekir Şahin RTÜK'ün verdiği cezalar hakkında açıklama yaptı - Resim : 1

Şahin'in tweetlerine İlhan Taşçı da cevap verdi.

Ebubekir Şahin RTÜK'ün verdiği cezalar hakkında açıklama yaptı - Resim : 2


TAŞÇI'DAN 'TROLLERE' YANIT
Sosyal medya üzerinden gelen tepkilere Taşçı, Twitter hesabından yanıt verdi.

 Ebubekir Şahin RTÜK'ün verdiği cezalar hakkında açıklama yaptı - Resim : 3

Ebubekir Şahin RTÜK'ün verdiği cezalar hakkında açıklama yaptı - Resim : 4

RTÜK'ten Halk TV'ye ve Ayşenur Arslan'a ceza Terörist 6 ay keşif yapmış Yeni fotoğraflar ortaya çıktı 'CHP'yi yönetmek devlet yönetmekten daha zordur'