Dr. Şahika Yüksel 4-5 yaşındaki çocukların cinsiyet değişimi talebi hakkında skandal sözler!

"Dünya her geçen gün daha kötü bir yere gidiyor" sözü ne yazık ki bir klişe olmaktan çıkıyor. İstanbul Üniversitesi'nde çalışmış Dr. Şahika Yüksel, 4-5 yaşlarındaki çocukların cinsiyet değişimi eğiliminde olabileceklerini söyledi. Skandal sözlerle cinsiyet değişimi sürecini anlatan Yüksel, sosyal medyada tepki çekti.

İstanbul Üniversitesi'nde çalışmış Dr. Şahika Yüksel, 18 yaşından küçük çocukları da kapsayan cinsiyet değiştirme operasyonlarının sürecini anlattı.

CİNSİYET DEĞİŞİMİ ÖNCE NELER YAPILIYOR?

"Cinsiyet geçişi anlık bir iş değil." diyen Dr. Yüksel, "Bir süreçtir." ifadelerine yer verdi.

Hazır hale nasıl getirildiklerini de anlatan Dr. Yüksel, "Geçiş sürecinde önce cinsiyet kimliğine uygun sosyal olarak görülme ve bedensel özelliklere sahip olma talebiyle başlar. Ve cinsiyetle uyuşmayan giysiler, isimler, davranışlar, mimikler başlar. Kişinin hazır olduğunu düşündüğümüzde kendisine geri dönüşü olan bir tedavi olan hormon tedavisi ile bedensel değişiklikler ortaya çıktığında ya da sahip olduğu cinsiyetin özellikleri törpülenip geri döndüğünde bundan memnun olduklarında artık kalıcı operasyonlara hazır diye düşünülür." şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi'nde çalışmış Dr. Şahika Yüksel sözlerine şu ifadelerle devam etti;

Bütün bu sürecin en başından itibaren ruh sağlığı uzmanları devrededir. Daha sonra hormonla ilgili ya da bedensel muayenelerle ilgili farklı doktorlara gidilse de bu süreçte daima ruh sağlığı uzmanları işin içindedir.

Hormon dediğimizde, 18 yaşının üstündeyse; doğumdan kadın olanlara trans erkek olmak isteyenlere erkeklik hormonu (testosteron) doğumdan erkek olanlara da kadınlık hormonları verilmektedir.

18 yaşından küçük ise bu ergenler de vücudundan rahatsız olduğu için onlara cinsiyetlerini baskılayıcı hormonlar kullanabilir. Bu da kendinden utanmamasına yardımcı olacaktır.

NE ZAMAN ANLAŞILIR?

Küçük çocukların 4-5 yaşından itibaren cinsiyet farklılığı talebinde bulunma algısına açık olabileceklerini belirten Yüksel, "Tek bir yaş vermek mümkün değil. Çocukların 2-3 yaşından itibaren kadın ve erkek farkını bildiğini biliyoruz. Ama 4-5 yaşından itibaren cinsiyetiyle ilgili hoşnutsuzluğunu, zorluğunu fark eden bireyler olduğunu gibi bunu çok ilerde dile getirenler de olabilir." ifadelerine yer verdi.

Gıda fabrikasında yangın Bakan Yumaklı'dan orman köylülerine müjde! Sadece 3'te biri ödenecek Yerli ve milli sonda roketi başarıyla fırlatıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hacı Bektaş-ı Veli mesajı