Doğu ve Güneydoğu'da Filistin için İsrail protestoları

Doğu ve Güneydoğu illerinde düzenlenen protestolarda, Filistin'e yönelik İsrail saldırıları protesto edildi.

Doğu ve Güneydoğu'da Filistin için İsrail protestoları

Diyarbakır, Şırnak, Elazığ, Bingöl, Batman ve Siirt'te, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) il başkanlıklarının öncülüğünde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı büyük protestolar düzenlendi.

 

DİYARBAKIR'DAKİ PROTESTO

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camisi önünde bir araya gelen partililer adına açıklama yapan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, saldırılarda hayatını kaybedenler için dua ederek, "İslam dünyasının bu vahşete karşı ortak bir adım atamaması düşündürücü. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Filistin’in haklı davasını her platformda savunmaya devam edecektir." dedi.

ŞIRNAK'TA YÜKSELEN SESLER

Şırnak'taki protestoda, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ozan Ertaş, "İsrail, bir yıldır savunmasız sivilleri hedef almakta ve uluslararası hukuku hiçe saymaktadır. Türkiye olarak insani yardımlarımızla da Filistin halkının yanındayız." ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ'DA SESİNİ YÜKSELTENLER

Elazığ'da düzenlenen açıklamada, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Dağoğlu, "Uluslararası toplum yeterince çaba göstermemekte. Bugün Filistin'deki soykırıma itiraz edemeyen ülkelere insanlık dersi verilmelidir." dedi.

BİNGÖL VE BATMAN'DAKİ TEPKİLER

Bingöl'de, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven İsrail'in insanlık suçlarına dikkat çekerken, Batman'da AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi ise, "Filistin davasının en güçlü sesi Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bu saldırılara sessiz kalmayacağız." şeklinde konuştu.

SİİRT'TEKİ DURUM

Son olarak, Siirt'te yapılan basın açıklamasında AK Parti İl Başkanı Bahri Caner Özturan, "Filistin'in bağımsızlık mücadelesi, evrensel insan hakları mücadelesine dönüşmüştür. Mücadelemiz devam edecektir." şeklinde bir değerlendirme yaptı.

AK Parti Batman İl Başkanlığınca, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki amacıyla...

AK Parti Batman İl Başkanlığınca, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki amacıyla Atatürk Parkı'nda basın açıklaması yapıldı.

Afyonkarahisar'daki üzücü kaza CHP'li Murat Çan'dan İstiklal Madalyası talepleri Terör örgütü üyesi firari yakalandı Protestolar Doğu Anadolu'da