Diyarbakır'da Narin Güran soruşturması kapsamında 21 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da kaybolan ve 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran soruşturmasında 21 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen 21 kişinin aralarında annesi, babası, iki kardeşi ve köyde yaşayan üç amcasının olduğu iddia edildi

Diyarbakır'da Narin Güran soruşturması kapsamında 21 kişi gözaltına alındı
  • Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasının ardından, 21 kişi gözaltına alındı.

NARİN'İN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

  • Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'dan acı haber geldi. Küçük kızın cansız bedeni jandarma ekiplerince köyün yakınlarındaki Eğertutmaz Deresi'nde bulundu.

Diyarbakır'da Narin Güran soruşturması kapsamında 21 kişi gözaltına alındı - Resim : 1

  • Gelişmeyi duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, " Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da Narin Güran soruşturması kapsamında 21 kişi gözaltına alındı - Resim : 2

21 KİŞİ GÖZALTINDA

  • Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından yeni gelişme yaşandı.
  • Yürütülen soruşturma kapsamında 21 kişi gözaltına alındı.
  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: " Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir.
  • Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir. Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Narin evladımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum."

Diyarbakır'da Narin Güran soruşturması kapsamında 21 kişi gözaltına alındı - Resim : 3

ANNE, BABA VE İKİ KARDEŞ GÖZALTINDA

  • Halk TV canlı yayında Ferit Demir, gözaltına alınan kişilerin arasında Narin'in annesinin, babasının, iki kardeşinin ve köyde yaşayan üç amcasının da olduğunu iddia etti. 

DAHA ÖNCE ABİSİ GÖZALTINA ALINMIŞ AMCASI İSE TUTUKLANMIŞTI

  • Soruşturma kapsamında ilk olarak ağabeyi gözaltına alındı, ancak serbest bırakıldı.
  • Narin'in amcası ve Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran ise gözaltına alındı ve tutuklandı.
  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, amca Salim Güran'ın tutuklanma gerekçesi olarak, DNA tespitlerinin amcanın DNA'sıyla uyuşmasını gösterdi. Tunç, tutuklamanın bir tedbir olduğunu ve tüm detayların yargı tarafından değerlendirileceğini belirtti.
Erdoğan'dan Narin paylaşımı Bakanların Narin mesajında dikkat çeken ortak nokta Erdoğan, Narin olayını yakından takip ediyor Türkiye'nin ilk görme engelli hakim yardımcısı