Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı. Tam 19 gündür aranan küçük Narin cansız bedeni köye sadece 1.5 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bir çuvalın bulundu. Jandarma ekipleri köye giriş çıkışları yasaklarken Narin'in cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Son dakika... Kayıp Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Kolundaki ısırık izi nedeniyle gözaltına alınan Narin'in ağabeyi serbest kalmış daha sonra ise Narin'in amcası gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 

8 yaşındaki Narin'in 8 Eylül 2024 sabahı cansız bedenine ulaşıldı. Ceset bulunduktan sonra jandarma ekipleri köye giriş ve çıkışları kapattı.

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı - Resim : 1

Küçük Narin, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde 21 Ağustos günü kaybolmuştu. Narin Güran’ı arama çalışmaları o günden beri devam ederken küçük kızdan acı haber geldi. Narin'in cesedi köye 1.5 kilometre uzaklıktaki bir dere yatağında çuval içerisinde bulundu.

ALİ YERLİKAYA AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" dedi.

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı - Resim : 2

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Narin'in cansız bedeni ikamet ettikleri köye 1,5 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken, Narin’in cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. İki gün önce de bir ihbar üzerine jandarma ekipleri bu derede arama çalışmaları yapmış herhangi bir iz bulamamışlardı.

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı - Resim : 3

"TİTİZLİLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir." dedi.Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı - Resim : 4

BÖLGE 8 DEFA ARANDI

Narin Güran’ı arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daki özel ekiple, Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışma yürüttü.

Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez arandı.

Ancak Narin’e dair bir ize rastlanmadı.

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı - Resim : 5

İLK GÖZALTINA ALINAN AĞABEYİ OLDU

8 yaşındaki Narin’in kaybolmasına ilişkin ilk gözaltına alınan isim ağabeyi oldu. Ancak ağabey serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı - Resim : 6

18 yaşındaki ağabey; kolunda görülen ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı.

Narin’e ait fotoğraflardan elde edilen çene yapısı örnekleriyle karşılaştırma için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Ancak ısırık izinin kime ait olduğu konusunda bir bulgu elde edilemedi. Ağabey bunun üzerine serbest bırakıldı.

NARİN'İN AMCASI TUTUKLANDI

Kayıp Narin’i arama çalışmalarının 11’inci gününde yeni gözaltı haberi geldi. Narin’in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Salim Güran, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı - Resim : 7

Mahkemeye tutuklamaya gerekçe olarak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarını gösterdi.

Tutuklanan Salim Güran’nin avukatı karara tepki gösterdi.

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı - Resim : 8

AMCA SALİM GÜRAN NEDEN TUTUKLANDI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, amca Salim Güran’ın tutukluluğuna ilişkin açıklama yaptı.

24TV’ye konuşan Bakan Tunç, “Tüm devlet kurumları seferber oldu. İfadeler alınıyor, o ifadeler çerçevesinde gözaltılar yapılıyor. DNA tespitleri var. DNA tesiptleri açısından Narin’in anne-babasının araçtaki amcanın DNA’sının uyuşması nedeniyle tutuklama kararı verildi.” dedi.

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı - Resim : 9

“TUTUKLAMA BİR TEDBİR”

Tutuklamanın bir tedbir olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, “Suç şüphesi olduğunda hakimin takdiri tutuklama.” dedi.

Bakan Tunç, şunları söyledi:

“Ağabeyinin vücudundaki izlerle ilgili bir tespit yapıldı ama o morlukların kime ait olduğu tespit edilemedi. Tüm bunlar yargımız tarafından değerlendirilecek hususlar. Burada en ince detayına kadar yargımız gereğini yapacak.”

Narin tam 19 gündür kayıp Cübbeli Ahmet'e darp girişimi Kahramanmaraş depremi sonrası 3 faya işaret etti Kayıp Narin için çarpıcı iddia