Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, çeşitli sanatsal etkinliklerle zenginleştirilmeye devam ediyor.

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor

Diyarbakır'da düzenlenen Kültür Yolu Festivali, çeşitli etkinliklerle zenginleşiyor. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği festival, merkez Sur ilçesindeki Kurşunlu Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliklerle devam ediyor.

Öne Çıkan Etkinlikler

Festival kapsamında müzisyen Umut Mürare ve Eşref Ziya tarafından seslendirilen eserler dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Ayrıca, Surp Giragos Kilisesi'nde düzenlenen "Dengbej Divanı" etkinliği büyük ilgi gördü.

Çocuklar İçin Özel Aktiviteler

Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, Sivas Devlet Tiyatrosu'nun "Gizli Bahçenin Bezelyesi" adlı oyununa ev sahipliği yaptı. Ayrıca, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde Van Devlet Tiyatrosu'nun "İtaat İlamı" adlı performansı sahnelendi.

Orhan Asena Oda Tiyatrosu'nda Van Devlet Tiyatrosu'nun "Şifreli Köpek" oyunu, Kayapınar Sahnesi'nde ise Ankara Devlet Tiyatrosu'nun "Kadınlar Filler ve Saireler" oyunları sanatseverlerle buluştu. Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi de İzmir Devlet Tiyatrosu'nun "Radyo-yu Hümayun" gösterimine ev sahipliği yaptı.

Çocuk Köyü ve Kültürel Etkinlikler

Yenikapı Hançepek Meydanı'nda kurulan Çocuk Köyü'nde çeşitli etkinlikler ve atölyeler düzenlendi. Burada, çocukların ekranlardan tanıdığı çizgi film karakterlerinin gösterimleri, oyunlar ve sanat eğitimleri gerçekleştirildi.

Minik misafirlerin öğretici ve eğlenceli anlar yaşadığı bilim atölyelerinde, "Kaptan Pengu ve Arkadaşları" ile "İpli Kukla" dans gösterileri sahnelenmiştir.

Okuma Kültürü ve Konser

Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve Çocuk Kütüphanesi'nde düzenlenen "Okuma Kültürü Mekanları" etkinliğinde, çocuk kitapları illüstratörü Betül Geçeci minik okurlar ile bir araya geldi. Etkinlik sonrası çocuklara "Okuma Kültürü Mekanları" adlı kitap seti hediye edildi.

Festivalde sanatçı Ebru Yaşar, Nevruz Parkı'nda düzenlenen konserde hayranlarıyla buluştu. Yaşar, konser boyunca sevilen şarkılarını seslendirdi ve kalabalık ile halaylar çekildi.

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali, hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden zengin içerikleriyle sanatseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Diyarbakır Kültür Yolu Festivali Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor - Resim : 1

"Diyarbakır Kültür Yolu Festivali" çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Afete Hazır Türkiye Projesinin Kapanışı İYİ Parti'den Kadına Yönelik Şiddet Açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin Geleceği Konferası'nda konuştu Sivas'ta deprem