Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Bilgi İnsanları Yaşatmak İçin Kullanılmalı'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası Programı'nda bilginin insanlara zarar vermemesi gerektiğini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Bilgi İnsanları Yaşatmak İçin Kullanılmalı'

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası Programı'nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Lübnan'daki telsiz patlamalarının yol açtığı ölümlere dikkat çekti. Erbaş, bu durumun bilginin insanları katletmek amacıyla kullanılmasına bir örnek olduğunu belirtti ve Müslümanların bilgi başta olmak üzere her şeyi insanları yaşatmak için kullanması gerektiğini ifade etti.

Peygamber Sevgisi ve İnsani Değerler

Erbaş, Mevlid-i Nebi'nin Müslümanların zihinlerinde belirgin bir yer tuttuğunu aktararak, "O mukaddes sevgi ile birlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirelim. Peygamber Efendimizin getirip temsil ettiği değerleri, yaşayarak anlamalıyız" dedi.

Mevlid-i Nebi Haftası'nın anlamı

Bu hafta boyunca yapılan etkinliklerde, 'Şahsiyet İnşası' teması üzerine duran Erbaş, Hz. Muhammed'in şahsında Müslüman karakterinin nasıl olması gerektiğine dair tartışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Zulme Duyarsız Kalınamaz

Erbaş, dünya genelinde Müslümanların maruz kaldığı zulme dikkat çekti ve "Bugün insanların elinden ne geliyorsa onu yapmalı, bu zulme nasıl sessiz kalabiliriz?" diyerek duyarlılık çağrısında bulundu.

Bilginin Doğru Kullanımı

Konuya dair açıklamalarına devam eden Erbaş, Lübnan’daki olaylara da atıfta bulunarak, bilgilerin doğru bir şekilde kullanılmasının gerekliliğini vurguladı: "Peygamberimiz, 'Yarabbi faydasız bilgiden sana sığınırım.' diyordu. Bilgi insanları öldürmek için değil, yaşatmak içindir" dedi.

Programda ayrıca İzmir Valisi Süleyman Elban ve İzmir İl Müftüsü Sinan Kazancı da konuşmalar yaptı. Etkinlik sonunda Erbaş'a çiçek takdim edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş (sol 3), Diyanet İşleri Başkanlığınca Bornova Kültür ve Sanat...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş (sol 3), Diyanet İşleri Başkanlığınca Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi'nde düzenlenen "Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı"na katıldı. Programa, İzmir Valisi Süleyman Elban (sol 2), Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen (solda) ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun (sol 4) da katıldı.

Sağlık Bakanı Memişoğlu Gazileri Ziyaret Etti Türk Eğitim-Sen'den Üniversitelerdeki Personel Servislerine Karşı Protesto "Özgür Bey'in bildiği kadar bizim unutmuşluğumuz var" Bakan Kurum Ankara'ya yapılacak Adalet Sarayı ile ilgili konuştu