Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'daki BM Geçici Görev Gücü'ne düzenlenen saldırıya kınama

İsrail güçleri, Lübnan'a düzenlediği saldırıda Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'nü hedef almıştı. Saldırılarda 5 görevli hayatını kaybetmişti. Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama mesajı yayınlandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'daki BM Geçici Görev Gücü'ne düzenlenen saldırıya kınama
  • Lübnan'da savaş başlatan İsrail güçleri, son olarak Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) yönelik saldırı düzenlemişti.
  • Bu saldırılar sonrasında Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama açıklaması yayınlandı.

"DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

  • Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Lübnan'da konuşlu UNIFIL karargahına yönelik saldırısının kınandığı bildirildi.
  • İsrail'in Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'da sivil halka yönelik katliamlarının ardından BM güçlerini hedef almasının, attığı her adımın cezasız kaldığı algısının bir tezahürü olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
Uluslararası toplum, İsrail'in hukuka uymasını sağlamakla yükümlüdür. Ülkemiz UNIFIL Deniz Görev Gücü'ne bir korvet/fırkateyn ve UNIFIL karargâhına ise 5 personel ile katkı sağlamaktadır. Bölgemizde barışın tesisi için uluslararası hukuk çerçevesindeki tüm girişimlere destek vermeyi sürdüreceğiz.

 

TBMM'de Öğretmenlik Mesleği kanunu kabul edildi Bakanlık ifşa etti: Bu dondurmadan sakın yemeyin Serhat Akın'a silahlı saldırıda yeni gelişme Bakan Kurum: Onur madalyası olarak taşıyacağım