Dışişleri Bakanlığı duyurdu: Yunanistan'a 2 yangın söndürme uçağı gönderilecek

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yunanistan'a iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopterin gönderilmesi için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı duyurdu: Yunanistan'a 2 yangın söndürme uçağı gönderilecek
  • Yunanistan, orman yangınlarıyla mücadele ediyor.
  • Başkent Atina'nın doğusunda bulunan Varnava bölgesinde dün başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine kadar ulaştı.
  • Yunan basınındaki haberlere göre, yüzlerce itfaiyecinin müdahalesine rağmen kontrol altına alınamayan başkent Atina'nın kuzey kesimlerinde çıkan yangın nedeniyle birçok yerleşim yeri tahliye edildi.

TÜRKİYE'DEN DESTEK

  • Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Yunanistan'ın başkenti Atina'da çıkan yangıların söndürülmesine destek amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopterin gönderilmesi için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.
  • Sözcü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Atina'yı etkisi altına alan yangınlarla mücadele eden komşumuz Yunanistan'a destek amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderilmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır" ifadelerini kullandı. 
Paris Olimpiyatlarında spor değil seremoni konuşuldu Kastamonu'da tekne alabora oldu! Ömer Çelik: İsrail ateşkesi sabote ediyor Can Atalay için olağanüstü toplantı: Tarih belli oldu