Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri Ankara'da bir araya geldi: Ortak açıklama yapıldı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ankara’da Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada, "Mısırla açtığımız yeni sayfayı ortak projeler ve başarı öyküleriyle doldurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri Ankara'da bir araya geldi: Ortak açıklama yapıldı

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetine icabetle Türkiye'ye geldi.

Bakan Çavuşoğlu ve Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, ortak basın toplantısı düzenledi.

Burada açıklama yapan Çavuşoğlu, Mısır ile büyükelçi atamasına ilişkin "Temsilcilik düzeyinin büyükelçi seviyesine yükseltilmesi konusunda somut adımlar atıyoruz. Önümüzdeki dönemde ortak bir açıklama ile biz sizleri bilgilendireceğiz. O güne kadar bazı adımlar atmaya da devam edeceğiz. Herhangi bir sorunun olmadığını söylemek isterim. Bundan sonra Libya konusunda daha yakın işbirliği içinde çalışacağız. Mısır'ın Ortadoğu'da oynadığı rolü takdir ediyoruz. Mısırla açtığımız yeni sayfayı ortak projeler ve başarı öyküleriyle doldurmak istiyoruz. Bu vesile ile başta dost ve kardeş Mısır halkları olmak üzere tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ise şunları söyledi;

"Ağırlık verdiğimiz konu ikili ilişkilerimiz oldu. İstiyoruz ki gelişsin ve en yüksek seviyelere gelsin. Her iki ülkenin de isteği bu doğrultuda. Bunu sağlam bir zemin üzerine oturtmamız önemli. Her iki ülkeyi bağlayan tarihi ilişkiler mevcuttur. Bu da böyle içinde herkes için yararlı olacaktır.

CUMHURBAŞKANLARI DÜZEYİNDE GÖRÜŞME
İlişkiler ve temaslarımız hızlı şekilde gelişiyor. Cumhurbaşkanları düzeyinde bir zirvenin kurulması da söz konusu olacak. Güçlü bir siyasi irade var arkamızda, Türkiye-Mısır ilişkilerinin daha da aktifleştirilmesi ve her alanda yükselmesi için."

TÜRKİYE'DEN MISIR'I ZİYARET EDEN İLK DIŞİŞLERİ BAKANI
Bakan Şukri, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 27 Şubat'ta dayanışma ve taziyede bulunmak için Türkiye'yi ziyaret etmiş ve Çavuşoğlu ile görüşmüştü.

Mısır ayrıca, Türkiye'ye depremzedeler için insani yardım göndermişti.

Çavuşoğlu, mevkidaşı Şukri'nin davetine icabetle 18 Mart'ta resmi ziyaret için Mısır'a gitmişti.

Bakan Çavuşoğlu, 11 yıl aradan sonra Türkiye'den Mısır'ı ziyaret eden ilk dışişleri bakanı olmuştu.

AYM Millet Partisi'nin itirazını kabul etmedi Son dakika!Thodex davasında iade kararına itiraz reddedildi! Dünyanın en etkili 100 kişisinden biri olan Haluk Levent ödülü reddetti Kız Kulesi etrafındaki brandalar tamamen kaldırıldı