Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 170 vatandaşımızın Gazze’den çıkışı sağlandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Hamas'ı yok etmek adına Gazze'nin topyekün hedef alınmasına, okulların camilerin bombalanmasına sessiz kalmayacağız" açıklamasında bulundu. Fidan, sözlerinin devamında "Bugüne kadar 170 vatandaşımız ve yakınlarının Gazze'den çıkışı sağlanmıştır" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 170 vatandaşımızın Gazze’den çıkışı sağlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı 2024 yılı bütçesi müzakerelerinde açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Hamas'ı yok etmek adına Gazze'nin topyekün hedef alınmasına, okulların camilerin bombalanmasına sessiz kalmayacağız" derken "Filistin halkına desteğimizi geçmişte oldu gibi gelecekte de en güçlü şekilde sürdüreceğiz." dedi.

Bakan Fidan, aynı zamanda "İki devletli çözüm doğrultusunda kalıcı barış için girişimlerimizi sürdürmekteyiz" dedi.

"170 VATANDAŞIMIZ VE YAKINLARININ GAZZE’DEN ÇIKIŞI SAĞLANMIŞTIR"

Bakan Fidan konuşmasında Gazze'den çıkarılan Türk vatandaşlarına ilişkin olarak "Bugüne kadar 170 vatandaşımız ve yakınlarının Gazze’den çıkışı sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Suriye'ye yönelik konuşan Fidan "Suriye sahasındaki önceliklerimizden birisi PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terör tehdidinin yok edilmesidir." dedi.

Bakan Fidan ayrıca "Bazı ilkeler DEAŞ ile mücadele kisvesi altında PKK/YPG'ye desteğini sürdürmektedir." diye konuştu.

Bakan Fidan AB üyelik sürecine yönelik ise "Türkiye AB üyeliğine bağlılığını korumaktadır. AB'den beklentimiz somut üyelik sürecimize ivme kazandıracak somut adımlar atmasıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atina'ya gidecek! İDO ve BUDO seferleri iptal Malatya'da 4,5 büyüklüğünde deprem Hasta Gazzeliler Türkiye'ye geldi!