Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı

Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin bu haftaki konuğu İletişimci Yazar Sevda Türküsev, Dilan Polat, sosyal medya ve sanat camiasına dair soruları yanıtladı. Türküsev, "Erkeklerin genetiği değişti. Eskiden hayat kadınları bile kıskanılırdı. Aynı kadına iki arkadaş gitmezdi. Öyle bir kültür vardı. Şimdi kıskanılmıyor." dedi.

  • Haber Global ekranlarında yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin bu haftaki konuğu İletişimci Yazar Sevda Türküsev oldu.
Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 1

Türksev'in açıklamaları şöyle;

  • Bu sosyolojik bir facia, bu olayla birlikte ülkede bir farkındalık oluştu. Bunlar herhalde kendileri de yalan dünyanın gerçek olduğuna inanıyordu. Polatlar olayına baktığınızda bir vergi kaçırma var. İnsanın karakteri çok önemli, görgüsüzlük ile para birleştiği zaman atom bombasından daha tehlikeli oluyor. Kullandıkları argümanlar, değerler, ortaya sürdükleri hep aynı gidiyor. Toplumda bir infial oluşunca erken düğmeye basıldı diye düşünüyorum. Bunlar için insanlar üzülüyor, Bu bir sosyolojik vakadır.
Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 2
  • Engin Polat'ta kendisi vergi kaçırmayı itiraf etti. Sosyal medyanın verdiği zarar savaşla verilemez. Çok tehlikeli bir boyut aldı. Her yerde wifi var. Kulaktan kulağa oyunu gibi yayılarak onları taklit edenler çok kötü videoların içine düşüyor. Bu sadece fenomenler olayı değil. Toplumda yansımaları ve kopya etmeleri, genç nesil zenginlik ya da zengin bir eş diyerek sosyal medyadaki tuzaklara düşüyor. Çıplak fotoğraflarını alıyorlar. Ahlaki yozlaşma başlıyor. Aile dediğimiz kurumun içine dinamit koyuyor. Birinin evine gittiğimiz zaman yatak odasını merak etmeyiz ama sosyal medya ile o odaların içine girildi.
  • Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 3AİLE KURUMUNU BOZDULAR

  • Özlem Öz kilolarca altın taktı sonra gerçek olmadığını söyledi. Bu toplumu kandırmak değil midir? Dilan Polat'ın yatak odasında kocasının arkasında oynaması, şimdi siz kalkıp bunların topluma zarar vermediğini... Aile kurumunu, karı koca ilişkilerini bozdular. Erkeğin de genetiği değişti. Bakıyorsun sıradan bir Türk ailesi her şeyini paylaşıyor. Çocuğu küfür ediyor. İnsanlar birbiri ile küfürlü sevgi ifadeleri kullanıyor. 
  • Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 4ERKEKLERİN GENETİĞİ DEĞİŞTİ

  • Çok enteresan bir şey oldu, erkeklerin genetiği gelişti. Eskiden hayat kadınları bile kıskanılırdı. Aynı kadına iki arkadaş gitmezdi. Öyle bir kültür vardı. Şimdi kıskanılmıyor. Sen kocanı ortaya atarsan cazibe merkezi haline getirirsin. Siz karınızı paylaşırsanız sizin karınız da cazibe merkezi haline getirirsiniz. 
  • Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 5MAHREMİYET KALMADI

  • Evlilikte karı-koca-çocuk mahremiyeti kalmadı. Normal halk göbeğini göstermeye başladı. Çocuğa 9 yaşında verin, 100 yaşına kadar öyle gider. Kadının özgürlüğü adı altında kadını çığrından çıkarmak. Yıllarca erkeğe "döver, söver, hovardadır" dedik. Şimdi ne kadar çirkinlik varsa kadınlara yakıştırıyorlar. Her şeyi normalleştirmeye başladılar. 
  • Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 6
  • Kamusal alanda plajdaki gibi dolaşmamalısın. Soyunmayı cesaret, edepsizliği maharet olarak gösterdiler. Moda sahilde bir kadın ve erkek oturmuş öpüşüyor. Sen bunu aşk diye manşete taşıyorsun. Bunları sokakta hayvanlar yapıyordu. Sen bana hangi ahlaktan bahsedebilirsin? Ben "mahsus yapıyorlar" diyorum. Erkekler kadınlarından rahatsız değil, kadınlar erkeklerinden rahatsız değil. Sonra "Sen kocama neden dm'den yürüdün" deniyor. Kadınlara verilen bu haklarla kadınlar da bunları yapıyor.
  • Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 7HER İLİŞKİDE ESAS OLAN GÜÇ BİRLİĞİDİR

  • Her ilişkide esas olan güç birliğidir. Güç savaşı değildir. Biz de bu programda sen, ben, ekip olarak güç birliği yapıyoruz. Kadınları korumak ile kayırmak arasında fark vardır. Erkek mesela şort giymiş mesela poposu gözüküyor ve atlet giymiş ise tacizci diye çıkartılır. Kadın giymiş, her şey meydanda ise bence o da tacizcidir. 
  • Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 8TESETTÜRLÜ İKEN SAÇ ÖRTÜLÜ HALE GELEN KADINLARIMIZ VAR

  • Kadının çocuğa şiddetini masaya yatırmıyorlar. Kadın ve erkek insandır. Kadının da erkeğin de iyisi ve kötüsü vardır. Bu sosyal medyadan dolayı tesettürlü iken saç örtülü hale gelen kadınlarımız var. 
  • Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 9
  • Atatürkçü geçinen kesim Atatürk'ü yanlış anladı. Gülşen'in sahne kıyafetini eleştiriyorum. Ona da "Atatürk'ü anlamadın" diyorlar. Teşhircilik mi Atatürkçülük? Bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan, insanların kamuda kıyafet özgürlüğü için ömrünü verdi. Bir kesim de Erdoğan'ı yanlış anladı. "Başörtü ile kafanıza göre takılın" demedi. 
  • Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 10
  • Yozlaşan ve bozulan bir aile yapımız var. Bir sürü hasarı var. Ailesi paylaşım yapan bir çocuk ne olur? Annesi babası normal yaşayan bir çocuk nasıl olur? Hata hepimizin, yaparız ama buradaki toplumun temel taşı ailenin içini boşaltmaya yönelik. Fenomenlerin deprem çantası gibi fenomen çantası var. Bayrak, milli değerler bunları tüketirseniz para da var. Küstahlaşmaya başlarsın. Toplumun bir kısmı da daha kötü durumda olur. 
  • Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 11
  • Yetkililere sesleniyorum. Atatürk'ü koruma kanununu ya kaldırın ya da kapsamını genişletin. Buna para atan zihniyet neden atıyor? Karşıdaki Atatürk değil. Düşüncesini bilmiyorsun, yaşantısını bilmiyorsun. Neden atıyorsun? Atatürk'ün kimliğinin yanında düğüne çıkan ve üniformasını kullanıp bir düğünde şov haline getirmek TSK'ya saygısızlıktır. Bazı kelimeler ve terimler şarkılarda da kullanılmamalıdır. "O şimdi asker, canı neler ister" herhalde kuru fasulye pilavdan bahsetmiyor. 
  • Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 12
  • Bence gündüz kuşağı programlarının çoğu zararlı, örnek oluyor. Toplumda intihar olayları ve şiddet olayları neden fazlalaştı? Örnekler de fazlalaştı. Hep negatif şeyler çok daha çabuk kapılıyor. Kadın kimliği çok ön planda, yanında maskot bir koca var. Kendilerini namuslu bir aile olarak tanıtıyorlar. Bir insanın evine gittiğimizde girmeye imtina ettiğimiz yatak odasına tüm Türkiye'yi sokuyorsun. Eş senin sınırsızlığın, helal kılmış. Sosyal medyada paylaşım yaparken çocuklarını kullandılar. Hiç acımadılar, bezi bırakma partisi yapıyorlar. Böyle bir saçmalık olamaz. Bu çocukları siz kullandınız. O zamandan bozdunuz.
  • Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 13
  • Rol yapmışsa muazzam yapmış ama kendisinde de biraz varmıştır. Ben param olsa en fazla arabamın modelini yükseltirim. Ultra zenginler var ben görmedim böyle bir şey. Mutlaka bir değersizlik ve sevgisizlik oluyor. Hepsine baktığında insanları esir almış bir sosyal medya var. 

  • Biz küçükken annem bizi bayraklarla bayramda götürüyordu. En rasyonel eğitim doğru örnek olmaktır. Türkiye'nin sağcı ve solcu siyasilerinin anneleri köyde, çoğu okuma yazma bile öğrenmemiş ama adam gibi adam, kadın gibi kadın yetiştirmişler. 

  • Dilan-Engin Polat olayını nasıl yorumluyor? Buket Aydın sordu, Sevda Türküsev cevapladı - Resim : 14

  • Hasan Can diye bir çocuk var. Gerçekten bir şey demiyorum. Bilerek gidiyorlar. Hasan Can'a da bir şey söylemiyorum, gidiyorlar. Kendisini tasvip etmiyorum ama zekasını takdir ediyorum. Gidenin ve yollayanın sorunu, gidiyorlar ve gülüyorlar. Ufak standupçıları inceledim. Dizide, radyoda böyle her kanalı da dinliyorum. Çizgi filmleri lütfen çocuklara izletmeden kendiniz izleyin. Benim çocukluğumda Mickey Maus, iki fareyi öpüştürdüler. Hikaye kitapları, okumadan kendiniz okuyun. Bunlara yaptırım getirilmesi lazım.  

  • Kanunlar aslında kadınları koruyor. Mağdur kadınlar bilmediği için kullanamıyor. Biz zor zamanlarda hep doğruyu söyleyen olduk. Kadın kimliğinde bir mağduriyet vardı. Şimdi kadın kimliği üzerinden erkeğe mağduriyet oluşturuluyor. Devlet kadını zaten korumuş. Ölene kadar yetimlik maaşı alıyor. Annesinden babasından yetimlik maaşı almak için boşanan kadınlar var. Boşandığı kocasından nafakası kesilmesin diye resmi nikahla evlenmiyorlar. 

  • Kadın haklarının sonuna kadar savunucusuyum. İtibarsızlaştırılmaya çalışılan bir erkek kimliği oluştu. Kadın kimliğine biz doğru özgüveni aşılayalım ama süresiz nafakaya karşıyım. Düğünde takılan kadının, evdeki eşya kadının, kadına verilmesi demiyorum ama erkeğe baskı yapılıyor. Erkek evlenmek istemiyor. Sekiz aylık evlilikte süresiz nafaka olur mu? Sürekli kadını kayırarak erkeği pasifize ederseniz evin reisi kadın oldu. Hayatınız seçtiğiniz kadındır. 

  • Erkeklerin bir tarafı saf bir tarafı aç, nerede bir ayarı bozuk kız varsa peşinden gidiyorsunuz. Nerede hanım bir kız varsa evde kalmış. Erkekler de kendini gözden geçirsin. Erkeklerin de mantıklarını bırakmadan nefsine hakim olması gerekiyor. 

  • Erdoğancıyım, ülkemizin başına gelmiş en güzel şey olduğunu düşünüyorum. Bu ülkenin Recep Tayyip Erdoğan'a çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Başka ülkeye liderlik edebilecek biri göremiyorum. Tayyip Erdoğan'ın insanlarla duygusal bir bağı var. Bedel ödedi. İnsanların karşısına çıkıp "Hakkınızı helal edin" diyebilecek bir insandır.

  • Koskoca İBB Başkanı ve Özgür Özel beni engellemiş. Bir kere mantıklı mı? Bizim size ihtiyacımız yok diyorsun. Ben de oy vermem. Al birini vur ötekine, sadece başındaki değişti. Ana karakterlerin de değişmesi lazım, aynı malzemelerle farklı yemek yapamazsınız. Ben bir Müslüman olarak asla oy vermem. Değerlerime aykırıdır.

  • Ali Erbaş'ın annesi hayatını kaybetti Nevşin Mengü Hamas ve Ebu Ubeyde'yi hedef aldı! Milletvekili Serkan Bayram, Nobel'e aday gösterildi Bakan Fidan BM'nin Ortadoğu temsilcisi ile görüştü