Buket Aydın'dan müteahhitlere sert tepki: Bunların hesabı sorulsun

Türkiye'nin 10 ilinde büyük yıkıma ve binlerce can kaybına sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde bina yapılanması ve müteahhitler gündem oldu. Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın da Haberet Youtube Kanalında yaptığı Deprem Özel yayınında müteahhitlere tepki göstrdi. Aydın, "Önüne gelen müteahhit olmasın kardeşim, önüne gelen ev yapmasın bu ülkede" dedi.

Kahramanmaraş'ta önce 7.7 ardından 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem Türkiye'yi yasa boğdu. Binlerce ölü ve yaralının olduğu depremde, büyük yıkımın sorumlusunun müteahhitler olduğu dile getiriliyor. Buket Aydın da YouTube yayınında sert sözlerle müteahhitleri eleştirdi. Haberet Youtube Kanalında yaptığı Deprem Özel yayınında müteahhitleri hedef aldı. Aydın, "Oradan buradan çala çırpa yaptınız herkese mezar ettiniz! Bunların hesabı sorulsun!"  dedi.

"ALLAH SİZİ KAHRETSİN"

Yayında müteahhitlere seslenen Buket Aydın, "Bu saatten sonra özellikle bakın evlerin, müteahhitlerin denetlenmesi gerekiyor. Önüne gelen müteahhit olmasın kardeşim, önüne gelen ev yapmasın bu ülkede. Al gördünüz bilmem ne tepelerine residance falan yazmışlar. Allah sizi kahretsin. Hepsi yıkıldı, hepsi... Sen bunu deprem yönetmenliğine göre yapsaydın, yıkılmazdı! Japonya'da yıkılıyor mu ya binalar? Yıkılıyor mu?" dedi.

Buket Aydın'dan müteahhitlere sert tepki: Bunların hesabı sorulsun - Resim : 1

"ORADAN BURADAN ÇALA ÇIRPA YAPTINIZ, HERKESE MEZAR ETTİNİZ"

Aydın, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bu kadar insanın acısı, bu milletin psikolojisi, bu milletin ekonomisi mahvolduk bittik. Nasıl bir zarar var. Her açıdan zarar var. Psikolojik zarar var, manevi zarar var, maddi zarar var. Kime hesap vereceksiniz ya o evleri yapanlar! Kime hesap vereceksiniz! Oradan buradan çala çırpa yaptınız herkese mezar ettiniz! Bunların hesabı sorulsun!"

Buket Aydın ve Cuma Obuz'un dün yaptığı Haberet Instagram yayınına Adıyaman Besni'den katılan İsmet Küçük'ün söyledikleri ise kan dondurdu. Küçük, "İki yaşında binalar yerle bir oldu. Eski evler daha sağlam ve güvenli. 2 yıllık binaların müteahhidi para ile ruhsat çıkartmış. Öğretmenlik yapanlar ya da başka meslekten insanlar sırf daha çok para için müteahhit olup ev yaptırdılar. Ama hepsi yıkıldı." dedi. 

Buket Aydın'dan müteahhitlere sert tepki: Bunların hesabı sorulsun - Resim : 2

Buket Aydın'dan müteahhitlere sert tepki: Bunların hesabı sorulsun - Resim : 3

Buket Aydın'dan müteahhitlere sert tepki: Bunların hesabı sorulsun - Resim : 4

Buket Aydın'dan müteahhitlere sert tepki: Bunların hesabı sorulsun - Resim : 5

Buket Aydın'dan müteahhitlere sert tepki: Bunların hesabı sorulsun - Resim : 6

Buket Aydın'dan müteahhitlere sert tepki: Bunların hesabı sorulsun - Resim : 7

Kaynak: haberet.com

Sosyal medyadan yardım çağrısı Enkaz altında kalan depremzede kendi imkanlarıyla çıktı! Kahramanmaraş'ta 80. saate doğru 2 mucize daha: 9 yaşındaki Zeynep ve babası kurtarıldı Enkazdan çıktı ilk isteği duygulandırdı!