Nasuh Mahruki Haberet açıkladı: Bu depremin örneği Dünya'da 3 tane

Tüm dünya merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremi konuşuyor. Arama-kurtarma çalışmaları sürerken felaket olarak nitelendirilen bu depremi uzmanlar yaşanan diğer depremlerle kıyaslıyor. Ancak arka arkaya gelen bu depremler kendinden öncekilere hiç benzemiyor. 17 Ağustos depreminin simge isimlerinden Nasuh Mahruki, Haberet'e açıkladı...

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde etkili olurken, ülkenin başına gelmiş en büyük felaket olarak nitelendiriliyor. Daha önceki hiçbir depreme benzemediği vurgulanan bu depremi, 17 Ağustos'un simge isimlerinden birine sorduk.

Haberet YouTube kanalındaki Deprem Özel yayınında İlknur Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan AKUT Eski Başkanı Nasuh Mahruki, 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi ile 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerini kıyasladı. Mahruki, "O daha kolaydı. 8-10 saat arayla 100 kilometre mesafede, aynı bölgede meydana geldi ki bunun örneği dünyada 3 taneymiş" dedi.


Kahramanmaraş merkezli depremleri 17 Ağustos Gölcük depremi ile kıyaslayan Mahruki, şu ifadeleri kullandı:

"O daha kolaydı. 17 Ağustos bundan daha az büyüklükte bir depremdi. Daha az alanı etkiledi. Bu deprem bir depremler fırtınası. İki tane 17 Ağustos'tan daha büyük deprem, 8-10 saat arayla 100 kilometre mesafede, aynı bölgede meydana geldi ki bunun örneği dünyada 3 taneymiş. Ben de yeni öğrendim. Gerçekten çok çok yıkıcı bir depremle karşı karşıya kaldık. Hem afetsel büyüklükler, hem de koşulların kış olması"

Kaynak: haberet.com

Haluk Levent'e ünlü isimlerden destek Bakan Bozdağ Diyarbakır'da açıklamalarda bulundu Bakan Bozdağ Diyarbakır'da açıklama yapıyor AK Parti Kadın Kolları Başkanı depremde hayatını kaybetti