Depremin simge fotoğrafı olmuştu: Kızının elini bırakmayan baba konuştu

Kahramanmaraş'taki depremlerin yankıları tüm dünyada ses buldu. Dünyanın her yerinden deprem bölgesine yardımlar geliyor... Fransız haber ajansı AFP'nin çektiği, 'enkaz altındaki ölmüş kızının elini bırakmayan babanın fotoğrafı' depremin simgelerinden biri olmuştu. O baba Alman medyasına konuştu.

Depremin simge fotoğrafı olmuştu: Kızının elini bırakmayan baba konuştu

Bütün dünya Türkiye’den iyi haberlere kilitlenmişken önceki gün Fransız haber ajansı Agence France Press'in (AFP) servis ettiği ve uluslararası kamuoyunda büyük bir üzüntü yaratan karenin başrolündeki isim Alman medyasına konuştu.

Depremin simge fotoğrafı olmuştu: Kızının elini bırakmayan baba konuştu - Resim : 1

Kahramanmaraş'ta enkazın altındaki kızının elini tutan turuncu ceketli acılı babanın fotoğrafı bütün dünyada gündem olmuştu. Fransız haber ajansı AFP’nin servis ettiği fotoğraflar yürekleri dağlarken, enkaz altında yaşamını yitiren kızın cenazesine Alman Bild gazetesi katıldı.

On binlerce insanın yaşamını yitirdiği depremde 15 yaşındaki kızı Irmak’ın yanından bir saniye bile ayrılmayan 49 yaşındaki Mesut Hançer, Kapıçam Mezarlığı’nda Bild gazetesine konuştu. Üzerinde o günden beri turuncu ceketi olan Hançer, kızının mezarı önünde görüntülendi.

Depremin simge fotoğrafı olmuştu: Kızının elini bırakmayan baba konuştu - Resim : 2

“PRENSESİMİ KURTARAMADIM”

380 numaralı mezarlık önünde Bild’e konuşan Hançer, “Yer sarsıldığında fırında çalışıyordum. Hemen eşimi aradım, iki kızımın ve oğlumun iyi olduğunu söyledi. Fakat o gece en küçük kızım büyükannesinde kalmıştı. Irmak’ın kuzenleri gelmişti ve onlarla beraber olmak istemişti” dedi.

Kızını aradığını fakat yanıt alamadığını söyleyen acılı baba, “Çok dua ettim ama maalesef kaybettik” dedi. Hançer, “Ben prensesimi kurtarmak için çıplak ellerimle kazmaya çalıştım fakat en sonunda onu çıkaramadım” dedi.

İşte o fotoğraf:

Depremin simge fotoğrafı olmuştu: Kızının elini bırakmayan baba konuştu - Resim : 3

Kaynak: haberet.com

K.Maraş'ta sosyal medyaya damga vuran kare! Hepsi yıkıldı ama... Enkaz altında vasiyetini açıklayan depremzede kurtarıldı 6'lı masa liderlerinden Erdoğan'a deprem tepkisi Tur rehberi hastanede iç kanama nedeniyle vefat etti