Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Yılbaşından bu yana medyana gelen deprem sayısı 22 bin

Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, yılbaşından bu yana meydana gelen depremler hakkında bilgi verdi. Tatar, yaptığı açıklamada yılın ilk gününden bu yana toplamda 22 bin depremin meydana geldiğini, yaklaşık 16 bin artçı sarsıntı olduğunu dile getirirken her 5-6 dakikada bir artçı sarsıntı olduğunu aktardı.

Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Yılbaşından bu yana medyana gelen deprem sayısı 22 bin

Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, yaptığı açıklamada "Yılbaşından bu yana medyana gelen deprem sayısı 22 bin. Her 5-6 dakikada bir artçı sarsıntı meydana geliyor. Bölgedeki 100 km bir yarıçaptaki fayların da depremden etkilendiğini görüyoruz. Son birkaç gündür Kayseri civarında depremlerin meydana geldiğini biliyoruz, bunlar çok olağan. Yaklaşık 16 bin artçı sarsıntı meydana geldi. Son 10 günde artçı sarsıntılar düştü. Bu sarsıntılar önümüzdeki gün ve haftalarda çok uzun süre devam edecektir. Hasarlı binalardan uzak durulması önemli." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ajanslar

deprem
Diyarbakır'da arama kurtarma çalışmaları tamamlandı Günde kaç konteyner üretiliyor? Depremin 34. gününde can kaybı 47.975'e yükseldi HDP Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verecek mi?