Deprem uzmanlarından yerel seçim uyarısı! Seçilecek adayın afet yönetimini çok iyi bilmesi lazım

Deprem uzmanları 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler hakkında önemli uyarılarda bulundu. Milyonların yaşadığı İstanbul'da beklenen büyük deprem öncesi açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Seçilecek adayın afet yönetimini çok iyi bilmesi lazım" ifadelerine yer verdi.

Deprem uzmanlarından yerel seçim uyarısı! Seçilecek adayın afet yönetimini çok iyi bilmesi lazım
  • İstanbul'da beklenen büyük deprem öncesi uzmanlarda kritik yorumlar geldi. 31 Mart 2024'teki yerel seçimleri işaret eden uzmanlar, seçilecek ismin afet yönetimi konusunda bilgi olması gerektiğini vurguladı.

Deprem uzmanlarından yerel seçim uyarısı! Seçilecek adayın afet yönetimini çok iyi bilmesi lazım - Resim : 1

  • Prof. Dr. Naci Görür "Geleceğimiz için deprem dirençli kentlere sahip olmalıyız. Siyasetçinin yaşadığımız yeri deprem dirençli yapacak planı, programı, fikri varsa oy verelim" dedi.

Deprem uzmanlarından yerel seçim uyarısı! Seçilecek adayın afet yönetimini çok iyi bilmesi lazım - Resim : 2

  • Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu "İstanbul'a seçilecek belediye başkanı afetlerden etkilenmeyecek bir şehir düşünmelidir" diye konuştu.

Deprem uzmanlarından yerel seçim uyarısı! Seçilecek adayın afet yönetimini çok iyi bilmesi lazım - Resim : 3

  • Prof. Dr. Cenk Yaltırak, "İstanbul'da olacak bir deprem bütün seçmenleri etkileyecek. Bütün adayların aynı fikirde olması lazım, farklı fikirde olmaları beklenemez" ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanlarından yerel seçim uyarısı! Seçilecek adayın afet yönetimini çok iyi bilmesi lazım - Resim : 4

"SEÇİLECEK ADAY AFET YÖNETİMİNİ BİLMELİDİR"

  • Prof. Dr. Ahmet Ercan ise "Belediye başkanı, bu şehrin yer bilimsel ve yapısal gerçeklerini çok iyi bilmelidir. Seçilecek kişinin yer bilimci, jeofizik mühendisi, inşaat mühendisi, mimar, şehir plancısı olmasında çok büyük yarar görüyorum. İstanbul'un en büyük sorunları deprem ve ulaşımdır. Seçilecek adayın afet yönetimini çok iyi bilmesi lazım" açıklamasında bulundu.

Deprem uzmanlarından yerel seçim uyarısı! Seçilecek adayın afet yönetimini çok iyi bilmesi lazım - Resim : 5

Son dakika! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den futbol dünyasına vurgun değerlendirmesi Marmara'ya 'fırtına' uyarısı Atilla Dorsay'dan skandal sözler Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi