Deprem sonrası gözlerin çevrildiği Naci Görür'den açıklama: Dirençli Adana'yı kurun

Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den endişe verici bir açıklama geldi. Görür, “Doğu Anadolu Fayı, 6 Şubat depremlerinde stres birikti. Yeni depremler yaşanabilir demiştik. Deprem dirençli bir Adana inşa edin,” ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası gözlerin çevrildiği Naci Görür'den açıklama: Dirençli Adana'yı kurun
  • Adana'nın Kozan ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, saat 20.07'de gerçekleşen depremin yerin 20,13 kilometre derinliğinde yaşandığını açıkladı.

NACİ GÖRÜR: DEPREM DİRENÇLİ ADANA'YI KURUN

  • Sarsıntının ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'Den endişelendiren bir açıklama geldi.
  • Adana'nın deprem riski taşıyan şehirlerden biri olduğunu, bu bölgede yaşayanların dikkatli olması gerektiğini daha önce de vurgulayan Görür, yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı:
  • "Minnetli-Kozan/Adana'da 5,0 deprem oldu. Minnetli Göksun-Yakapınar fay zonunda. Bu zon 6 Şubatta deprem üreten Çardak Fayı ile ilişkide, yani Doğu Anadolu Fayı'nın Adana Havzası'ndaki devamı. DAF 6 Şubat depremlerinde stres yüklendi, depremler olabilir demiştik. Deprem dirençli Adana'yı kurun."

Deprem sonrası gözlerin çevrildiği Naci Görür'den açıklama: Dirençli Adana'yı kurun - Resim : 1

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

  • Öte yandan sarsıntı Adana'nın yanı sıra çevre illerde de hissedildi. Deprem nedeniyle vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.
Adana Kozan'da deprem! Avrupa'da "Atatürk" hazımsızlığı! Çanakkale'de korkutan deprem DEM Parti'den Bahçeli'nin Kürt ve Türk sözlerine destek