Deprem anında neler oldu? Depremzedeler Haberet'e anlattı...

Türkiye, gece saatlerinde yaşanan depremle sarsıldı. Binlerce yaralının olduğu depremde ölenlerin sayısı bini aştı. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyenler için çalışmalar hızla devam ederken Haberet, depremzedelere ulaştı. Deprem anı nasıl yaşandı? O anlar nasıl hissedildi? Depremzedeler anlattı: İşte il il yaşananlar...

Deprem anında neler oldu? Depremzedeler Haberet'e anlattı...

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır ve Kilis olmak üzere toplam 10 ilde hissedildi. Ölü ve yaralı sayısının binleri aştığı güneydoğu depremini, depremzedelere sorduk...

DEPREMZEDELER HABERET’E KONUŞTU: İL İL YAŞANANLARI ANLATTILAR...

Kahramanmaraş...  

"ÇARŞI MERKEZİ YOK ŞU AN MARAŞ'TA"
Depreme, merkez noktası Kahramanmaraş’ta yakalanan Alper Taşlıalan isimli vatandaş, o anları Haberet’e anlattı… Taşlıalan, “Hayatımızda görmediğimiz bir şey. Film sahnelerini falan unutun yani. Çarşı merkez tamamen yok olmuş durumda. Kendi ofisim ve ajansım da yok oldu. Yıkıldı tamamen. Çok fazla ölü ve yaralı var. İnsanlar kendi imkanlarıyla kazı yapmaya çalışıyorlar. Bildiğiniz kıyamet yaşanıyor burada.” dedi.

Adana…

MİLLİ ATLET: AİLEMİ KAMP EĞİTİM MERKEZİNE GETİRDİM
Adana’da yaşayan Milli Atlet Demet Parlak, Haberet’e yaptığı açıklamada, “Sporcu refleksinden dolayı sanırım depremden kısa bir süre önce saat 3.30 sıralarında bir titreşim hissedip uyandım ben. Ancak daha sonra geri yattım. Deprem sırasında büyük bir sarsıntıyla yataktan fırladım. Koridora doğru koştum ayakta duramıyordum sallanmaktan. Annem ve kız kardeşim de koştular uyku sersemi birbirimize bakıyoruz. Duvardan tutunarak deprem diye çığlık atmaya başladık. Asansörü kullanmadan terliklerimizle anında merdivenlerden hızlıca apartmanı terk etmeye çalıştık. Duvardan zor tutunarak indik. Saat 7.30’a kadar tüm komşularımızla birlikte dışarda bekledik. Daha sonra eve çıkıp eşyalarımızı aldık ve ailemi benim sık sık kaldığım sporcu kamp eğitim merkezine getirdim. Burası tek katlı bir yer, o nedenle daha güvenli olacaktır. Şehri terk eden arkadaşlarım oldu.” diye konuştu.

Gaziantep…

"ARKADAŞIMIN AİLESİ ENKAZIN ALTINDA ŞU AN, HABER ALAMIYORUZ"
Gaziantep’ten Hüseyin Kekçe, “Nizip ilçesinde yaşıyorum. Burada sadece bir tane bina yıkıldı. Onda da 7-8 tane ölü olduğu söyleniyor. Şu anda enkaz çalışmaları devam ediyor. Enkazın altında insanlar var, haber alamadığımız yakınlarımız var. O binanın içinde arkadaşımın ailesi yaşıyordu. Arkadaşım şehir dışında üniversitede. Haber alamıyor ailesinden. Şu an ailesi enkazın altında.  Saat 4.15 civarıydı. Uyuyorduk, uyku halindeydik. Yatakta sarsıldık. Avizeler, dolaplar çok feci şekilde sallanıyordu. Demirlerin duvarlardan çatlama sesler gelmeye başladı. Ayrışma sesleri geliyordu bildiğiniz. Bitti, yıkıldık dedik! Çok şükür bir şey olmadı bize ama duvarlarda çok çatlaklar var baya sarsıntılı bir deprem oldu. Dolabımızdaki eşyalar döküldü, bina çatladı.

Bütün camilerin, minarelerinin uç kısımlarının da hepsi yıkıldı. Biz kendi fabrikamıza sığındık. Yerli halk da arabalarında bekliyor. Bu yağmurda dışarda kalanların sayısı da çok yüksek. Bu bölgede çok Suriyeli olduğu için onlar da dışarda. Sığınacak yerleri yok, sosyal tesisler var ama yeterli değil. Dışarda ateş yakarak ve evlerinin çatı kısmında bekleyerek kendilerini korumaya çalışıyorlar. Yağmur almayan bir bölgeye sığınmış durumdalar. Köylerde taş evlerde epey bir yıkım varmış.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa…

"GÖLCÜK DEPREMİNDEN 5 KAT DAHA ŞİDDETLİYDİ"
Depremi Şanlıurfa’da yaşayan Muhammet Taşçılar, “İran’da bir depreme denk gelmiştim. Çok şiddetliydi… 9 şiddetinde deprem demişlerdi. İşte bu deprem ondan çok daha şiddetliydi. Gölcük depremine şahit olan arkadaşım da Gölcük’tekinden 5 kat daha şiddetli bir deprem olduğunu söyledi. Büyük bir sarsıntıyla uyandık.” şeklinde konuştu.

Kaynak: haberet.com

Akkuyu Nükleer Santrali depremden etkilendi mi? İyi Parti ilçe başkanı ve eşi göçük altında kalarak hayatını kaybetti! Kimler, nerede kan bağışı yapabilir? Malatyaspor kalecisi enkaz altında kaldı