Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ortağı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye politikalarını sert sözlerle eleştirdi

Millet İttifakı ortaklarından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar'da vatandaşa seslendi. Gültekin Uysal'ın Suriye politikalarına ilişkin sözleri oldukça dikkat çekti. Uysal'ın eleştirdiği politikanın ittifak ortaklarından Deva Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık döneminde uygulamaya alınmış olması ilgi topladı.

Tarihi 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala siyasiler meydanlarda, canlı yayınlarda birçok açıklamalarda bulunuyor.

Seçim takvimi işlerken siyasilerde oldukça yoğun bir tempo içerisine girdi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün Afyonkarahisar'daki Halk Buluşması'nda vatandaşlara seslendi.

Millet İttifakı ortaklarından Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar'da Suriye'ye ilişkin sözleri oldukça dikkat çekti.

Uysal, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'na ait Suriye politikalarını "Suriye'de bir PKK devleti kurulması için şartları oluşturan bu AKP iktidarı" sözleriyle eleştirdi.

İşte Uysal'ın açıklaması:

"Allah'ın izniyle bizim derdimiz, sadece bir iktidar değişikliği değildir. Bu coğrafyada analar, evlatlarının mezar taşlarına sarılmasın istiyoruz. Bu coğrafyada insanlarımız, doğduğu topraklarda güven içerisinde geleceğini arasın istiyoruz. Ama kendi yanlışları dolayısıyla, Suriye politikaları dolayısıyla Suriye'de bir PKK devleti kurulması için şartları oluşturan bu AKP iktidarı, şimdi sizleri, bizleri, muhalefeti suçluyor. İstedikleri kadar suçlasınlar. Bizlerin vatanseverliği, milliyetçiliği, onların mevsimlik milliyetçiliği ile zaten mukayese edilemez. Edilebilir mi?" 

Şap Hastalığı ile Mücadele Toplantısı sonrasında hayvan hareketlerindeki kısıtlamalar kaldırılıyor HDP'lilerden acılı babaya tekme tokat dayak Barbie Down sendromlu bebeğini tanıttı AK Parti'den çok net anket açıklaması