Demirtaş'tan "PKK silah bırakacak" açıklaması: Elimizden geleni yapacağız ve mutlaka başaracağız

6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle gerçekleştirdikleri şiddet olaylarında 2 polisin şehit olmasına 35 kişinin ise yaşamını yitirmesine sebep olan dönemin Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonrası PKK'nın Türkiye'de tümüyle silah bırakması için çalışacaklarını söyledi. "Elimizden geleni yapacağız ve mutlaka başaracağız" dedi. 

Demirtaş'tan "PKK silah bırakacak" açıklaması: Elimizden geleni yapacağız ve mutlaka başaracağız

Selahattin Demirtaş'ın Genel Başkan olduğu dönemde HDP'nin çağrısının ardından terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının 6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle gerçekleştirdiği şiddet olaylarında 2 polis şehit oldu, 35 kişi yaşamını yitirdi.

Bu olaylarda onlarca kişinin ölmesine sebep olan Selahattin Demirtaş bugün yaptığı açıklamada sözler verdi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Demirtaş, "Seçim sonrası PKK'nin Türkiye'de tümüyle silah bırakması için elimizden geleni yapacağız ve mutlaka başaracağız" dedi. 

Twitter'den 4 tweetlik bir paylaşım yapan Demirtaş, "Halkımıza sözümüz olsun, çatışmadan beslenen Erdoğan rejimi sonrasında PKK'nin Türkiye'de tümüyle silah bırakması için elimizden geleni yapacağız ve mutlaka başaracağız. TBMM'de usulünce, hukuk çerçevesinde sorunlarımızı çözüp büyük toplumsal barışı kesinlikle sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

PEKİ 6 EKİM OLAYLARINDA NE DEDİLER?
6-7 Ekim olayları öncesinde HDP Genel Merkezinin twitter sosyal paylaşım sitesinden "Şu anda toplantı halinde olan HDP MYK'dan halklarımıza acil çağrı, Kobani'de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarının ve AKP iktidarının Kobani'ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz." şeklindeki yasadışı bir çağrı yapmışlardı.

Fuat Oktay: Bu bir tamam mı devam mı seçimidir Cerrahpaşa yeni yerleşkesine taşınacak HDP'li Meral Danış Beştaş'tan şehir gafı! Enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne?