DEM İzmir eşbaşkan adaylarından Cemil Tugay açıklaması: Bir fotoğraf verme nezaketinde bile bulunmadı

Seçimlere sayılı günler kala partilerin adaylarından açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Akın Birdal ve Türkan Aslan'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay hakkında açıklamalarda bulundu. Cemil Tugay hakkında açıklamalarda bulunan eşbaşkan adayları, neden Tugay'ın adaylığını istemediklerini anlattılar.

DEM İzmir eşbaşkan adaylarından Cemil Tugay açıklaması: Bir fotoğraf verme nezaketinde bile bulunmadı
  • Yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin adaylarından açıklamalar da gelmeye devam ediyor.
  • DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Akın Birdal ve Türkan Aslan, yerel seçim gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay'ın adaylığını neden istemediklerini anlatan eşbaşkan adayları, Cemil Tugay'ın DEM Parti’nin il binasına gelip fotoğraf çektirmediğini söyledi.

DEM İzmir eşbaşkan adaylarından Cemil Tugay açıklaması: Bir fotoğraf verme nezaketinde bile bulunmadı - Resim : 1

  • Kent uzlaşısı noktasında Tunç Soyer ile uzlaştıkları konuları anlatan Akın Birdal ve Türkan Aslan şu ifadeleri kullandı:

Akın Birdal: Çalışmalarda ortaklaşma oldu. İzmir’i insan hakları kenti yapma konusunda önemli çabaları oldu. Öyle iddiaları da vardı bazı adımlar da atıldı daha toplumcu bir yanı vardı. Ankara’da görüşmeler sürüyordu. Tunç Bey’e karşı bir sempati belirtiliyordu. Bunu CHP Genel Merkez de biliyor, burası da biliyor ama sonra ne oldu bunu biz bilemeyiz.

DEM İzmir eşbaşkan adaylarından Cemil Tugay açıklaması: Bir fotoğraf verme nezaketinde bile bulunmadı - Resim : 2

Türkan Aslan: Tunç Soyer’in demokrat bir kişiliği var. Hem Seferihisar’da hem de İzmir’de başkanlık döneminde görüldüğü üzere demokrat bir kişiliği var. Kendisini hiçbir kesime kapatan bir özelliği yok. Onunla ortak iş yapmak mümkün. Sizi, kültürünüzü, dilinizi olduğu gibi kabul eden bir kişiliğe sahip, diyaloğa açık. Bu noktada onunla iş yapacağımıza, kenti birlikte daha güzelleştireceğimize inandığımız için kent uzlaşısının temelinde Tunç Soyer’in adı ön plana çıktı. CHP kendi iç dinamikleri itibarıyla bunu uygun görmediler yerine Cemil Tugay’ı getirdiler. Sonuçta şöyle bir politika izleniyor. Genel seçimlerde DEM Parti, o dönemki HDP çok açıktan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğine yönelik açıklama yaptı ve buna göre çalışma da yaptı. Kürt illerinde Kılıçdaroğlu’nun aldığı oyları herkes biliyor ve verdiği sözü de tuttu. Ancak şöyle bir yaklaşım var: Bir ittifak yapalım ama kamuoyu önünde bir araya gelmeyelim, görünmeyelim.

DEM İzmir eşbaşkan adaylarından Cemil Tugay açıklaması: Bir fotoğraf verme nezaketinde bile bulunmadı - Resim : 3

"TUGAY, PARTİ YETKİLİLERİMİZLE GÖRÜŞME NOKTASINDA KAPALI OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ"

  • İzmir'de Cemil Tugay'ın adaylığına neden sıcak bakmadıklarını anlatan Akın Birdal, Cemil Tugay'ın DEM Parti il binasına gelip fotoğraf çektirmediğini söyledi.
  • Tugay'ın kendilerini ötekileştirdiğini ifade eden Birdal, şu ifadeleri kullandı:
Şu an rakibimiz olan belediye başkan adayı Cemil Tugay, DEM Parti’nin il binasına gelip bir fotoğraf verme nezaketini bile göstermedi. Kendi zihni itibarıyla bizi öteki olarak görmeye devam etti. Biz öteki değiliz, bu ülkenin sahibiyiz. Herkes gibi bu ülkenin sahibiyiz ve bu ülkenin yönetimine katılmak istiyoruz. Bu noktada bizimle fotoğraf vermeyecek hiçbir anlayışla, zihinle bir araya gelmek durumunda da değiliz. Parti görüşmeleri yapılırken sonuçta genel merkez ile götürülecek bir iş değil bu. Yerelde aktörler var. O temelde yapılan görüşmelerde bizim öğrendiğimiz kadarıyla belediye başkan adayları, partili yetkililerimize görüşme noktasında kapalı olduğunu söylemiş. Açık olarak söyleyip söylemediğini bilmiyorum ama bize yansıyan bu. Biz böyle bir anlayışla bu kenti birlikte yönetme imkanımız olmadığını gördük.
İzmir
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Dilek İmamoğlu malvarlığını açıkladı Okullarda seçim tatili! 3 gün kapalı olacak Üsküdar-Çekmeköy metro hattında teknik arıza! Yüzlerce vatandaş yollarda kaldı Mesut Yar'dan CHP'ye: Konuşsam insan içine çıkamazlar