Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan İsveç'te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yaktı! Bir kişinin ettiği küfür duygulara tercüman oldu

Son dakika haberleri... İsveç'te Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'a Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının izin verilmesinin ardından Paludan, bugün Stockholm'de Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yaktı. İsveç, ırkçı siyasetçinin aşağılık eylemini yapabilmesi için üst düzey güvenlik önlemi alırken çevredeki bir Türk ise ettiği küfürle adeta hislerimize tercüman oldu.

Dün gerçekleştirileceği duyurulan ve Türkiye'nin uyarıları dinlenmeyen eylem bugün İsveç Stockholm'de yapıldı. 

KUR'AN-I KERİM YAKILDI
Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yaktı. 

Danimarkalı Rasmus Palu'dan Kur'an-ı Kerim'i yaktı onu İsveç polisi korudu

HERKESE TERCÜMAN OLAN TEPKİ: KÜFÜR EDEN TÜRK
O anlarda Paludan kutsal kitabı yakarken çevredeki bir Türk ise kelimenin tam anlamıyla ağız dolusu küfür ederek tepkisini gösterdi. 

Danimarkalı Rasmus Palu'dan Kur'an-ı Kerim'i yaktı onu İsveç polisi korudu

İSVEÇ EYLEMİ RAHAT YAPILMASI İÇİN ÇABALADI
İsveç polisi ise Danimarkalı'nın aşağılık eylemi rahat rahat yapılsın diye güvenlik önlemi aldı ve Rasmus Paludan'ın etrafını bariyerlerle korumaya aldı. 

Danimarkalı Rasmus Palu'dan Kur'an-ı Kerim'i yaktı onu İsveç polisi korudu

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT TEPKİ
Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamayla olaya tepki gösterdi. Bakanlık açıklamasında 

Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç’te bugün (21 Ocak) kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Müslümanları hedef gösteren ve kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Çünkü bu bir nefret suçudur. Bu aşağılık eylem aynı zamanda İslam düşmanlığının, ırkçı ve ayrımcı akımların Avrupa’da ulaştığı kaygı verici seviyenin de bir başka göstergesidir. İsveç makamlarını bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya ve tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları İslam düşmanlığına karşı dayanışma halinde somut tedbirler almaya çağırıyoruz.

 ifadelerine yer verdi. 

Devlet Bahçeli, İsveç'in skandalına NATO üyeliği üzerinden cevap verdi İngiltere Başbakanı'na para cezası! Cumhurbaşkanı Bursa'da Toplu Açılış Töreni'nde "Cumhurbaşkanımızın ikinci kere seçilmesi kendi hakkıdır"